Er is een zeer grote kans op een operatie om de schildklier te verwijderen.

Het probleem begon 8-9 maanden na de geboorte van het kind. Ik begon sterk af te vallen, in het voorjaar begon ik warmte te gooien, de cyclus was verbroken. Ze wendde zich tot een gynaecoloog, ze verwees naar een endocrinoloog (ze hield niet van mijn ogen), en ze vergiste zich niet. Ik ben bijna een jaar geregistreerd bij Klovska, maar vond het niet leuk en besloot naar een ander centrum te gaan. Ze adviseerden me over Reitarskaya 22. Ik ging daarheen, de uzist en de dokter hadden het over de operatie.

Maar ik weet het niet. Ik huil. Ik wil geen operatie.

Ik begrijp niet eens de redenen voor het verschijnen van een probleem met de schildklier, alles was in orde vóór de geboorte. Ik ben 25 jaar oud.

Kan iemand een soortgelijk probleem tegenkomen, hoe loste je het op ??

Ik zou dankbaar zijn voor alle antwoorden.

Gepubliceerd op 13 april 2016 om 17:18 uur

28 opmerkingen

loading...

Tirazol dronk? Hebt u thyreotoxicose?

Heel erg bedankt!
Vandaag de woorden van de dokter bevestigd. TTG -26, 87 horror. (((
Heeft je familie een operatie ondergaan?

Nee, thu-do glorie zij aan zij, behandeld met medicijnen

ttg heb je een heel hoog, nu en in de laatste helft van het jaar zijn alle drie de hormonen normaal

Ga terug naar de artsen. Zo'n operatie is een extreem geval. Het is dan mijn hele leven aan hormonen.

Azalia 13 april 2016 17:45 uur

Nee. Dit is slechts een overmaat aan hormonen, dus een deel van de schildklier is verwijderd. Mijn schoonmoeder had zo'n operatie 15 jaar geleden, alles is in orde!

Iness33 13 april 2016, 17:27

als je uit Kiev komt, is er een tak op de schildklier op m. Zhytomyr, als je contacten wilt leggen

Celeste22 13 april 2016, 17.45 uur

Ik heb ook thyreotoxicose, ik drink al tien maanden tyrosol. Hormonen liggen al iets boven de bovengrens van de norm, en in het begin zijn ze volledig van de schaal. Ik drink alba, het normaliseert het werk van de schildklier. Zoek de Potentilla-wortelwit en bak deze een paar maanden. spreek erg helpt

Mijn vriend is verwijderd. In Kiev.
Het is goed
Gewoon de hele tijd hormonen drinken.

Elena_K 13 april 2016, 18:07

Mijn tante is vorig jaar in het regionale ziekenhuis verwijderd. Ze werkt daar, daar en verwijderd. Nu is alles in orde, haar toestand is verbeterd, haar gezicht begon er normaal uit te zien (vóór de operatie was het alsof de bijensteken). Over hormonen.

Ik maak me de meeste zorgen dat we nog kinderen hebben.

Raisa 13 april 2016, 19:08

externe schildklier is geen contra-indicatie voor zwangerschap

Eb de kans op een miskraam ((

Raisa 13 april 2016, 10:50 uur

pah-pah, alles is goed. het belangrijkste is om het niveau van hormonen te regelen

mamoska 13 april 2016, 18:16

Ik heb een andere dokter nodig. Mijn baas had ook een probleem na veel stress. Verzonden om te verwijderen. Maar naarmate de tijd verstreek, kalmeerde alles. Nu alleen drankjes van de schildklier. Je kunt altijd verwijderen, niet haasten. Het is niet kwaadaardig in je en de mate is niet hoog, je moet nog steeds worden onderzocht.

KNata 13 april 2016, 18:34

Mijn moeder werd verwijderd op de leeftijd van 20, nu is ze 65. Dit is niet zo'n vreselijke operatie. Wees niet bang, maar dan zullen er minder problemen zijn.

zondag 13 april 2016, 19:23 uur

Hormonen drinken mijn hele leven. Als u de schildklier verwijdert of niet verwijdert.
Ik ben niet verwijderd, omdat er veel kleine knooppunten zijn.
Een vriend had een struma, kon niet zoveel slikken, en, nou ja, in de hitte gegooid zoals je was. Veel analyses, consultaties - hebben een operatie aangewezen. Afgelopen jaar gedaan. Voelt nu beter. Ze was 55.

Elenka_Buk 13 april 2016, 20:31

Ik heb ongeveer 3 jaar geleden verwijderd. Na lang zoeken naar een goede endocrinoloog op haar plek in Poltava, vervolgens in Kharkov, vervolgens in verschillende klinieken in Kiev, stopte ze met die op Klovskaya. Ik vond alles leuk. Nu leef ik van Eutiroks kunstmatige hormonen. De toestand is veel beter dan vóór de operatie. Regelmatig regel ik hormonen.
Als u bent behandeld en er zijn geen resultaten, dan is een operatie de uitweg. Maar vanuit mijn eigen ervaring kan ik u adviseren om verschillende artsen te raadplegen en vervolgens een beslissing te nemen.

Goede avond.
Is alles slecht met endocrinologen in Poltava? Ik dacht dat er iemand anders was om mee te overleggen, maar is het beter om meteen naar Kiev te gaan? (Er is veel nodulair struma, mijn arts heeft een verwijzing voor de operatie gegeven en de chirurg zei dat hij het na de biopsie nog niet had verwijderd.

Elenka_Buk 13 april 2016, 21:54

In Poltava werden alle endocrinologen omzeild. Ik was genezen. hormonen begonnen op en neer te springen. toestand was dun. ze zeiden te verwijderen, de kosten van de operatie werd meer genoemd dan het mij in Kiev kostte.
Ik had geen knopen. als je verteld wordt te observeren, wacht dan, geef periodieke analyses om de dynamiek te traceren.
De knopen van mijn moeder deden ook een biopsie en zeiden tijdens het kijken.
Als er sprake is van een operatie, wees dan niet bang, dit is geen super gecompliceerde operatie, al op de derde dag dat ik liep, werd ik na 5 dagen ontslagen. het belangrijkste is om een ​​chirurg te vinden die gespecialiseerd is in endocrinologische operaties, en niet vandaag de bijlagen snijdt, en morgen de schildklier. Ik vond de kliniek op Klovskaya leuk omdat er chirurgen-endocrinologen zijn. gecommuniceerd met patiënten in het ziekenhuis, iedereen prees alle chirurgen - geen enkele slechte beoordeling.
Beterschap snel!

Ik weet het niet, misschien heb ik zo'n dokter. Kashperskaya V.Ya.
Ze heeft me in december vervangen door Tirazole en gezegd: laten we eens kijken wat er gebeurt. Het werd zeker slechter, dus ging ik van daar.

Mijn_land 13 april 2016, 21:55 uur

Mam was een verwijderingsoperatie voorgeschreven.
Er was een teriotoksikoz, dus dat is het nog steeds! Gewicht verloren, mijn moeder voelde zich erg slecht. Toen dronk hij tyrosol, maar het leverde hem veel lever op, alle artsen adviseerden om te verwijderen. We wachten nu op de operatie.

Gezondheid voor uw gezin!)))

SladkoEjka 13 april 2016, 22:29 uur

Probeer een andere consultatie bij het Instituut voor Endocrinologie op Vyshgorodskaya St.
Ik kreeg eerst te horen dat ik moest verwijderen, daarna hebben ze het hoofdstel gecontroleerd, de analyses, ze hebben een biopsie gedaan en besloten te observeren. Al twee jaar verveelt ze en baart een gezond kind.
Maar daar zou ik u ook aanraden om verschillende artsen te bezoeken, daar in een taxi. chirurgen, endocrinologen, elke dag van de week een andere dokter. Maar ze nemen alleen met hun teugel, er is een arts die Lyutkevitsj Tatiana overbrugt, zo lijkt het, zeer aandachtig en nauwgezet. En op dezelfde plaats als bij analyses, was het goedkoper dan redelijk, maar langer wachten.

Verwijdering van de schildklier!

loading...

Comments

loading...

Vertel me, ben je met een operatie beland? Hoe is het gegaan? En wie deed dat?

verwijderd. Alles is geweldig! Een jaar al op hormonen, de naad is bijna niet zichtbaar, zij het een grote. Ik zal er meer over schrijven. Ssylochku dan gooi je.

deed in GKB №70 in Novogireyevo chirurg Meldzikhov Taimuraz Borisovich.

God zegene hem.

Ja, bedankt. Mijn moeder heeft ook de diagnose gesteld. Hier zijn we op zoek naar informatie

wees niet bang!

zeg tegen mama dat alles goed komt!

alleen direct na de operatie zal er natuurlijk ongemak zijn, maar het gaat heel snel voorbij en is vergeten.

Ik had ook een knoop gedurende 10 jaar, hoewel hormoontests normaal waren, één kwab verwijderde, de postoperatieve periode snel en bijna pijnloos overging (nadat de CS veel erger is)), drink ik elke ochtend hormonen, niet vet, ik rook niet, ik volg het dieet niet )

Mijn tante was in 55 jaar (vanwege de knooppunten) de schildklier volledig verwijderd. Dieet is mijn hele leven nodig. Omdat haar artsen het zeiden, maar ze bleef brood, suiker eten en kreeg in 1 jaar 30 kg. Wanneer het ophoudt om alle 'schadelijke' te eten, dan gaat het gewicht maar heel langzaam (in een maand met 2-3 kg).. Maar ze heeft al vanwege haar leeftijd niet kan of wil zichzelf niet verloochenen

Goede middag Heeft een operatie in mei van dit jaar. Als u geïnteresseerd bent, schrijft u dit in een persoonlijk bericht

Kijk hier clinics hieronder, kan ergens anders beoordelingen vinden: http://medbooking.com/services/category/udalenije-shhitovidnoj-zhelezy. In sommige gevallen schrijft de arts het verwijderen van de schildklier voor met behulp van endoscopische chirurgie: in plaats van een vrij grote incisie in de nek, worden kleine incisies en miniatuurinstrumenten gebruikt - dus zoek een goede dokter!

bedankt het is allemaal duidelijk) Op internet heb ik al alles gelezen.

als we van de schildklier spreken, worden ze dik, met zijn onvoldoende functie, dat wil zeggen, het gebrek aan schildklierhormonen.

Heeft een dieet het nodig?

Licht, na de operatie lijkt nodig te zijn.

En wat? De schoonzus had een deel van de schildklier weggesneden, ze hoorde niet dat ze diëten had voorgeschreven, het enige dat onmiddellijk na de operatie het voedsel zacht had moeten zijn. Misschien zelfs jodiumbevattend beperkt, dat weet ik niet meer.

Nou, ik wil alle informatie verzamelen. Op internet zijn veel dingen geschreven. Ik zou graag de mensen willen lezen die dit hebben meegemaakt)

Schrijven artsen iets?

Mijn moeder is nu in het ziekenhuis voor profylaxe, gaf een buurman op de afdeling om een ​​krant of een tijdschrift te lezen, de Folk Healer, een paar pagina's over de schildklier. Is aan het studeren)

Yanka, verdomme (((
Wel dat je iets hebt bereikt.

Natus, hallo! Ik heb het niet bereikt! Ik werd geobserveerd, getest en alles gaat goed met mij. Hormonen zijn altijd normaal. Maar de groei stopt niet! De schildklier zelf groeit en de knoop in de linker kwab groeit. En fatsoenlijk, ze zijn al gegroeid in 20 jaar, dus de operatie is een kwestie van tijd. Ik kan het nu niet doen, maar omdat de groei houdt niet op, je moet het later nog doen.

waarschijnlijk al meer dan 5 jaar gewend.

Meiden, het spijt me, ik ga naar binnen, vertel me de dokter voor de operatie, het is heel noodzakelijk

Schildklier chirurgie beoordelingen

loading...

Valentina Bach 4 mei 2011, 17:30 uur

Re: Leven zonder een schildklier.

Vagrant 04 mei 2011, 19:40

Re: Leven zonder een schildklier.

Sergey Sergeevich 04 mei 2011, 21:46

Re: Leven zonder een schildklier.

Andrey_p 09 mei 2011, 17:33

Re: Leven zonder een schildklier.

Valentina Bach 11 mei 2011, 17:51 uur

Leven zonder een schildklier.

TheOleg 11 mei 2011, 19:04

Re: Leven zonder een schildklier.

Andrey_p 12 mei 2011, 17:35

Re: Leven zonder een schildklier.

Kauw 12 mei 2011, 21:22

Re: Leven zonder een schildklier.

Arnold 13 mei 2011, 05:33 uur

Re: Leven zonder een schildklier.

Andriyp 01 jun 2011, 22:28

  • Verwante onderwerpen Antwoorden op antwoorden Laatste bericht
  • Alles over thyrotoxicose (giftige struma, toxisch adenoom, enz.). Wie heeft een verhoogde schildklierfunctie - kijk hier.
    1, 2, 3, 4sboyeerrrr »14 mei 2011, 20:07 34 Antwoorden 5090 Weergaven Laatste bericht sboyeerrrr
    14 mei 2011, 21:55 uur
  • jodidepreparaten bij de behandeling van schildklierpathologie. Wanneer is het nodig en wanneer niet?
    1, 2milsa »13 mei 2011, 02:08 11 antwoorden 1806 Views Laatste bericht milsa
    26 januari 2012, 01:28
  • Heeft iemand een punctiebiopt van de schildklier gemaakt?
    1, 2, 3, 4Maribel »18 mei 2011, 20:14 34 Reacties 2995 Weergaven Laatste bericht sboyeerrrr
    07 jul 2011, 08:49
  • Methoden voor het omgaan met schildklierknobbeltjes met behulp van ethanol sclerotherapie, laser. thermotherapie, radiofrequentie thermodeviatie. Schildkliercysten.
    1, 2Hape »19 mei 2011, 20:17 13 Reacties 5397 Weergaven Laatste bericht Рева
    17 juli 2011, 18:01 uur
  • Verminderde schildklierfunctie
    1. 6, 7, 8Sensei »Jan 16 2012, 06:06 AM 76 Reacties 5007 Bezichtigingen Laatste bericht borisVII
    Okt. 01 2012, 07:10

Wie is er nu op de conferentie

Momenteel browsen op dit forum: geen geregistreerde gebruikers en gasten: 1

Chirurgische behandeling van schildklier plus beoordelingen die een operatie ondergaan

loading...

Als u dit artikel leest, betekent dit dat u op de een of andere manier geïnteresseerd bent in materiaal over chirurgische ingrepen op de schildklier. De redenen voor deze interesse kunnen verschillende factoren zijn: ofwel moet je een operatie aan de schildklier hebben of je hebt deze procedure al ondergaan, of deze vraag is verschenen voor je goede vriend, vriend of kennis. En dat is niet verwonderlijk, want in onze tijd zijn schildklierpathologieën zo frequent dat bijna iedereen geïnteresseerd moet zijn in welke ziekten de schildklier vereist en wat de gevolgen kunnen zijn na de operatie.

Indicaties voor een operatie

loading...

Zoals u begrijpt, nemen niet alle patiënten met schildklierpathologie een operatie aan. Het hangt allemaal af van de aard van het neoplasma (met andere woorden, het knooppunt).

Als volgens internationale standaarden een knooppunt van meer dan 1 cm wordt gevonden, wordt een fijne naald-aspiratiebiopt naar de patiënt afgenomen. Op basis van de resultaten wordt een verder behandelplan opgesteld. Heel vaak, volgens de resultaten van een biopsie, is de tumor een colloïde knooppunt. In ongeveer 90% van de gevallen is het een goedaardig proces dat niet levensbedreigend is voor de patiënt. Vaak hebben deze tumoren geen behandeling nodig.

Als de diagnose een folliculaire tumor van de schildklier is, is de operatie onvermijdelijk. Omdat dit zowel een goedaardig proces (folliculair adenoom) als kwaadaardig (folliculair carcinoom) kan zijn. Lees precies over het type knooppunt voordat een operatie onmogelijk is. De histoloog kan na de operatie bepalen tot welke soort de tumor behoort.

Een andere van de belangrijkste indicaties voor chirurgische oplossing van het probleem zijn kwaadaardige tumoren - kanker dus.

Er zijn verschillende soorten schildklieraandoeningen:

  • Papillaire kanker - komt voor bij 75-85% van de patiënten;
  • Folliculair - 10-20% van de gevallen van morbiditeit;
  • Medullary - 5-8% van de pathologieën van kanker van de klier;
  • Anaplastisch - uiterst zeldzaam, minder dan 1% van de gevallen.

In het geval dat een van de bovenstaande diagnoses wordt gemaakt, moet men niet in paniek raken. Volgens de statistieken hebben meer dan 90% van de patiënten positieve behandelresultaten. Het belangrijkste is om niet uit te stellen, maar om zo snel mogelijk een chirurg-endocrinoloog te raadplegen om de volgende onderzoeken en behandeling van de schildklier van de patiënt te bepalen.

Soorten chirurgische ingrepen

  1. Hemithyroidectomy - verwijder de helft van de schildklier (één van de lobben) bij patiënten met een folliculaire tumor of een toxisch nodulair struma.
  2. Thyroidectomie - verwijder al het weefsel van de schildklier volledig. Het wordt gebruikt voor de behandeling van patiënten met ziekten zoals de ziekte van Basedow, multinodulaire toxische struma en kanker.
  3. Schildklierresectie - gebruikt om een ​​deel van het glandulaire weefsel (uiterst zeldzaam) te verwijderen bij de behandeling van patiënten met Hashimoto-thyroïditis (een hypertrofische vorm van auto-immune thyroïditis).

Mogelijke postoperatieve complicaties

loading...

Natuurlijk is er bij elke chirurgische ingreep altijd een risico op complicaties. Ja, de operatie aan de schildklier is een redelijk veilige procedure, maar toch zijn er soms onaangename gevolgen verbonden aan de operatie.

Het is een feit dat zeer belangrijke zenuwen, grote bloedvaten, bijschildklieren, slokdarm en luchtpijp aan de klier grenzen. Dit is precies de moeilijkheid om operaties uit te voeren op de schildklier, omdat schade aan een van de nabije objecten storingen in het functioneren van het menselijk lichaam kan veroorzaken, met alle gevolgen van dien.

Zelfs voordat de schildklier wordt geopereerd, informeert de arts de patiënt over alle mogelijke bijwerkingen van dit type behandeling.

Er zijn vijf belangrijke problemen die zich later bij de operatie kunnen voordoen:

  1. Parese van de terugkerende zenuw. Het veroorzaakt een- en tweezijdige parese van de larynxspieren. In het eerste geval is de sonore stem gestoord, soms kan de patiënt alleen fluisterend spreken. In de tweede - het volledig verdwijnen van de stem en de kennelijke ademhalingsmoeilijkheden.
  2. Postoperatieve bloeding. Het is uiterst zeldzaam! Dit zijn voornamelijk gevolgen van de operatie bij patiënten met diffuse of nodulaire struma. Voor toxische struma wordt de bloedstroom in het weefsel van de schildklier aanzienlijk verbeterd.
  3. Subcutaan hematoom. In het gebied van de hechting accumuleert bloed of sereuze vloeistof, die wordt verwijderd door het doorprikken van de wondholte.
  4. Suppuratie van de wond. Dit probleem komt zeer zelden voor. De mogelijkheid van een ontstekingsproces - één geval op duizend.
  5. Postoperatieve hypoparathyreoïdie. De functie van de bijschildklieren die parathyroïd hormoon produceren, dat verantwoordelijk is voor het verhogen van het calciumgehalte in het bloed, is verminderd. Dit probleem is tijdelijk van aard en komt niet vaak voor.

Eventuele complicaties die later kunnen optreden bij een schildklieroperatie zijn volledig geëlimineerd. Het volstaat om de juiste en tijdige behandeling uit te voeren.

Opmerkingen van patiënten die een operatie aan de klier hebben ondergaan

loading...

Bij het voorbereiden van het informatiemateriaal werd een onderzoek uitgevoerd van patiënten die een operatie aan de schildklier hadden ondergaan. Het doel van deze procedure was om u de gelegenheid te bieden om de getuigenissen te lezen van mensen die geconfronteerd werden met het betreffende onderwerp. Sommigen vertelden over de gevolgen van de operatie, respectievelijk negatieve recensies achtergelaten, anderen beschreven de positieve momenten van de ervaren procedure.

Daarom willen we enkele recensies in het artikel presenteren:

Valery S., 36 jaar oud. Yaroslavl.

De moeder van mijn vrouw stierf aan schildklierkanker. Daarom deed Sveta voor haar rust elk jaar een echografie van de schildklier. Toen we in 2010 besloten om een ​​tweede baby te nemen, onderging de vrouw een reeks onderzoeken, inclusief een echografie van de schildklier. Ze vond een bundel. Artsen zeiden dat er niets vreselijks is, zeggen ze, een half jaar wachten, en dan een tweede echografie. Maar één arts adviseerde om een ​​biopsie te doen (heel erg bedankt!).

Na de analyse werd een schokkende diagnose onthuld - papillair carcinoom. We gingen meteen naar de chirurg-endocrinoloog. Hij adviseerde om de schildklier volledig te verwijderen. Wat we deden. Dan therapie met radioactief jodium.
Inderdaad, Sveta heeft een klein litteken en moet één keer per dag een pil slikken, maar ze is springlevend.

Twee jaar later werd ze zwanger, zag ze tijdens de zwangerschap een iets grotere dosis van het medicijn. Alles ging goed, en vorig jaar beviel ze van mijn langverwachte zoontje.

Daarom ben ik de arts die ons heeft geholpen oprecht dankbaar! Geloof me, het is beter om een ​​operatie te hebben en te leven! Een tablet per dag is geen probleem!

Ilona Savina, 43 jaar oud. Kolomna.

Een paar jaar geleden werd mijn schildklier verwijderd. Artsen zeiden dat het beter zou zijn. Maar ik voelde niet zoveel. Ik vraag me af of postoperatieve hypothyreoïdie is wat ze "beter" bedoelden? Nu moet je constant pillen drinken. Ik weet echt niet of het nodig was om een ​​operatie aan de schildklier uit te voeren of niet!

Tatiana R., 27 jaar oud. Tsjechov.

In november vorig jaar begon ik me zorgen te maken over iets... Sommige onbegrijpelijke depressies, stikken, soms was het zelfs pijnlijk om te slikken. Een vertrouwde verpleegster (die naast de deur woont) adviseerde om naar een endocrinoloog te gaan en de schildklier te controleren.

Al in maart van dit jaar deed ik, zoals ze zei, hetzelfde. De arts vond een zegel en zei dat ik een nodulair struma had. Zei om een ​​biopsiesite te doen. Als gevolg hiervan bleek dat ik een folliculaire schildkliertumor heb.

De endocrinoloog zei dat hij dringende operaties nodig had.

Vijf dagen na de operatie lieten ze me naar huis gaan vanuit het ziekenhuis. Twee weken later genas de wond, er was een klein litteken, ongeveer 1,5 cm, ik fixeerde de naden niet, maar verzegelde de wond met wat wonderlijm.) Gelukkig was de schildkliertumor, zoals later bleek, goedaardig.

Nu leef ik op dezelfde manier als voorheen, vooral geen veranderingen, alleen nu stoort niets me meer!

Nikolai Nikolaevich, 41 jaar oud. Moskou.

Een paar jaar geleden werd ik gediagnosticeerd met een nodulaire struma, en om precies te zijn - een multinodulaire toxische struma. Omdat het zich al heel lang ontwikkelde, zei de dokter dat er maar één uitweg was: thyreoïdectomie van de schildklier (in het algemeen verwijdering).

Dus, luister naar de dokter. En nu lijd ik aan postoperatieve hypothyreoïdie, en ben ik ook zeer goed hersteld.

Natalya Vasilyeva, 32 jaar oud. Moskou.

Ik heb een diffuse giftige struma van de schildklier voor meer dan 6 jaar. Gedurende deze periode waren er twee terugvallen. Mijn man en ik zijn bijna 4 jaar getrouwd. Het is tijd om ook aan kinderen te denken, vooral omdat de leeftijd al... nou ja, je begrijpt het wel.

Ze kwam naar haar endocrinoloog. Hij vertelde me dat je, om van thyrotoxicose af te komen, het beste een operatie kan ondergaan. In het begin was het eng! Ik heb recensies gelezen, overleg gepleegd met mijn man. En toen besloot ik - nou ja, het moet zo nodig zijn (ik wilde echt een baby baren)!

Ik was geopereerd (verwijderde de hele schildklier). Een paar dagen later werd gelost. Al snel ging ik aan het werk. Nu ga ik hier met zwangerschapsverlof! Dus ik ben heel blij dat ik het risico van een operatie heb genomen - het was de juiste beslissing!

Marina Yu, 24 jaar oud. Smolensk.

Vanwege het feit dat de arts vorig jaar naar een vrij grote knoop tastte (omdat het een colloïde bleek te zijn), werd ik één lob van de schildklier verwijderd. En maak je geen zorgen, ik leef zoals voorheen! Na de operatie nemen zelfs medicijnen geen medicijnen. Het enige wat overblijft is een klein litteken, en dan - het is bijna onzichtbaar.

Irina Tatarinovich, 48 jaar oud. Sergiev Posad.

Op 37-jarige leeftijd had ik een operatie aan de schildklier (hyperthyreoïdie). Ze zeiden dat er vrijwel geen gevolgen zouden zijn. En in de loop van de operatie werd de terugkerende zenuw aangeraakt en stoorde ik mijn stem. Al 11 jaar lang leef ik hiermee, maar ik ben er nog steeds niet aan gewend - ik ben heel complex in het omgaan met klanten.

Operatie om de schildklier te verwijderen. Wie keek ernaar, alsjeblieft!

loading...

Er is een zeer grote kans op een operatie om de schildklier te verwijderen.

Het probleem begon 8-9 maanden na de geboorte van het kind. Ik begon sterk af te vallen, in het voorjaar begon ik warmte te gooien, de cyclus was verbroken. Ze wendde zich tot een gynaecoloog, ze verwees naar een endocrinoloog (ze hield niet van mijn ogen), en ze vergiste zich niet. Ik ben bijna een jaar geregistreerd bij Klovska, maar vond het niet leuk en besloot naar een ander centrum te gaan. Ze adviseerden me over Reitarskaya 22. Ik ging daarheen, de uzist en de dokter hadden het over de operatie.

Maar ik weet het niet. Ik huil. Ik wil geen operatie.

Ik begrijp niet eens de redenen voor het verschijnen van een probleem met de schildklier, alles was in orde vóór de geboorte. Ik ben 25 jaar oud.

Kan iemand een soortgelijk probleem tegenkomen, hoe loste je het op ??

Ik zou dankbaar zijn voor alle antwoorden.

Gepubliceerd op 13 april 2016 om 17:18 uur

28 opmerkingen

loading...

Tirazol dronk? Hebt u thyreotoxicose?

Heel erg bedankt!
Vandaag de woorden van de dokter bevestigd. TTG -26, 87 horror. (((
Heeft je familie een operatie ondergaan?

Nee, thu-do glorie zij aan zij, behandeld met medicijnen

ttg heb je een heel hoog, nu en in de laatste helft van het jaar zijn alle drie de hormonen normaal

Ga terug naar de artsen. Zo'n operatie is een extreem geval. Het is dan mijn hele leven aan hormonen.

Azalia 13 april 2016 17:45 uur

Nee. Dit is slechts een overmaat aan hormonen, dus een deel van de schildklier is verwijderd. Mijn schoonmoeder had zo'n operatie 15 jaar geleden, alles is in orde!

Iness33 13 april 2016, 17:27

als je uit Kiev komt, is er een tak op de schildklier op m. Zhytomyr, als je contacten wilt leggen

Celeste22 13 april 2016, 17.45 uur

Ik heb ook thyreotoxicose, ik drink al tien maanden tyrosol. Hormonen liggen al iets boven de bovengrens van de norm, en in het begin zijn ze volledig van de schaal. Ik drink alba, het normaliseert het werk van de schildklier. Zoek de Potentilla-wortelwit en bak deze een paar maanden. spreek erg helpt

Mijn vriend is verwijderd. In Kiev.
Het is goed
Gewoon de hele tijd hormonen drinken.

Elena_K 13 april 2016, 18:07

Mijn tante is vorig jaar in het regionale ziekenhuis verwijderd. Ze werkt daar, daar en verwijderd. Nu is alles in orde, haar toestand is verbeterd, haar gezicht begon er normaal uit te zien (vóór de operatie was het alsof de bijensteken). Over hormonen.

Ik maak me de meeste zorgen dat we nog kinderen hebben.

Raisa 13 april 2016, 19:08

externe schildklier is geen contra-indicatie voor zwangerschap

Eb de kans op een miskraam ((

Raisa 13 april 2016, 10:50 uur

pah-pah, alles is goed. het belangrijkste is om het niveau van hormonen te regelen

mamoska 13 april 2016, 18:16

Ik heb een andere dokter nodig. Mijn baas had ook een probleem na veel stress. Verzonden om te verwijderen. Maar naarmate de tijd verstreek, kalmeerde alles. Nu alleen drankjes van de schildklier. Je kunt altijd verwijderen, niet haasten. Het is niet kwaadaardig in je en de mate is niet hoog, je moet nog steeds worden onderzocht.

KNata 13 april 2016, 18:34

Mijn moeder werd verwijderd op de leeftijd van 20, nu is ze 65. Dit is niet zo'n vreselijke operatie. Wees niet bang, maar dan zullen er minder problemen zijn.

zondag 13 april 2016, 19:23 uur

Hormonen drinken mijn hele leven. Als u de schildklier verwijdert of niet verwijdert.
Ik ben niet verwijderd, omdat er veel kleine knooppunten zijn.
Een vriend had een struma, kon niet zoveel slikken, en, nou ja, in de hitte gegooid zoals je was. Veel analyses, consultaties - hebben een operatie aangewezen. Afgelopen jaar gedaan. Voelt nu beter. Ze was 55.

Elenka_Buk 13 april 2016, 20:31

Ik heb ongeveer 3 jaar geleden verwijderd. Na lang zoeken naar een goede endocrinoloog op haar plek in Poltava, vervolgens in Kharkov, vervolgens in verschillende klinieken in Kiev, stopte ze met die op Klovskaya. Ik vond alles leuk. Nu leef ik van Eutiroks kunstmatige hormonen. De toestand is veel beter dan vóór de operatie. Regelmatig regel ik hormonen.
Als u bent behandeld en er zijn geen resultaten, dan is een operatie de uitweg. Maar vanuit mijn eigen ervaring kan ik u adviseren om verschillende artsen te raadplegen en vervolgens een beslissing te nemen.

Goede avond.
Is alles slecht met endocrinologen in Poltava? Ik dacht dat er iemand anders was om mee te overleggen, maar is het beter om meteen naar Kiev te gaan? (Er is veel nodulair struma, mijn arts heeft een verwijzing voor de operatie gegeven en de chirurg zei dat hij het na de biopsie nog niet had verwijderd.

Elenka_Buk 13 april 2016, 21:54

In Poltava werden alle endocrinologen omzeild. Ik was genezen. hormonen begonnen op en neer te springen. toestand was dun. ze zeiden te verwijderen, de kosten van de operatie werd meer genoemd dan het mij in Kiev kostte.
Ik had geen knopen. als je verteld wordt te observeren, wacht dan, geef periodieke analyses om de dynamiek te traceren.
De knopen van mijn moeder deden ook een biopsie en zeiden tijdens het kijken.
Als er sprake is van een operatie, wees dan niet bang, dit is geen super gecompliceerde operatie, al op de derde dag dat ik liep, werd ik na 5 dagen ontslagen. het belangrijkste is om een ​​chirurg te vinden die gespecialiseerd is in endocrinologische operaties, en niet vandaag de bijlagen snijdt, en morgen de schildklier. Ik vond de kliniek op Klovskaya leuk omdat er chirurgen-endocrinologen zijn. gecommuniceerd met patiënten in het ziekenhuis, iedereen prees alle chirurgen - geen enkele slechte beoordeling.
Beterschap snel!

Ik weet het niet, misschien heb ik zo'n dokter. Kashperskaya V.Ya.
Ze heeft me in december vervangen door Tirazole en gezegd: laten we eens kijken wat er gebeurt. Het werd zeker slechter, dus ging ik van daar.

Mijn_land 13 april 2016, 21:55 uur

Mam was een verwijderingsoperatie voorgeschreven.
Er was een teriotoksikoz, dus dat is het nog steeds! Gewicht verloren, mijn moeder voelde zich erg slecht. Toen dronk hij tyrosol, maar het leverde hem veel lever op, alle artsen adviseerden om te verwijderen. We wachten nu op de operatie.

Gezondheid voor uw gezin!)))

SladkoEjka 13 april 2016, 22:29 uur

Probeer een andere consultatie bij het Instituut voor Endocrinologie op Vyshgorodskaya St.
Ik kreeg eerst te horen dat ik moest verwijderen, daarna hebben ze het hoofdstel gecontroleerd, de analyses, ze hebben een biopsie gedaan en besloten te observeren. Al twee jaar verveelt ze en baart een gezond kind.
Maar daar zou ik u ook aanraden om verschillende artsen te bezoeken, daar in een taxi. chirurgen, endocrinologen, elke dag van de week een andere dokter. Maar ze nemen alleen met hun teugel, er is een arts die Lyutkevitsj Tatiana overbrugt, zo lijkt het, zeer aandachtig en nauwgezet. En op dezelfde plaats als bij analyses, was het goedkoper dan redelijk, maar langer wachten.

RostovMama

loading...
  • RostovMama>
  • HOOFD SECTIES>
  • gezondheid>
  • Women's Health (Moderator: Moderator)>
  • Onderwerp: leven na een schildklieroperatie.

Thema van de auteur: Leven na een operatie aan de schildklier ((lees 138592 keer))

  • RostovMama>
  • HOOFD SECTIES>
  • gezondheid>
  • Women's Health (Moderator: Moderator)>
  • Onderwerp: leven na een schildklieroperatie.
Neem contact met ons op
Regels en conventies
Hoofdsecties
ontwerp

© RostovMama® is een gedeponeerd handelsmerk (handelsmerkcertificaat nr. 380408 van 05.29.2009)

© Het eerste Zuid-Russische portaal voor ouders RostovMama® 2004-2017. Bij het gebruik van materialen van de site is een actieve link naar hen vereist.

Chirurgische behandeling van de schildklier

loading...

Schildklierchirurgie is een nogal traumatische procedure, zowel fysiek als emotioneel. Wat moet u weten als een operatie aan de schildklier wordt voorgeschreven? U vindt het antwoord in dit artikel. Hallo, beste lezers van de blog "Hormonen zijn normaal!".

Als je eenmaal op de pagina bent die zich bezighoudt met chirurgische behandeling van de schildklier, dan is de situatie echt serieus. Ga ermee akkoord dat elke bewerking alleen om speciale redenen wordt gedaan. Ik ben er zeker van dat je de rehashed uitdrukking "De meest succesvolle operatie, die niet gedaan is" kent. Probeer daarom alle mogelijke conservatieve behandelmethoden te gebruiken.

Wie heeft een schildklieroperatie?

loading...

Om te beginnen wordt dit soort behandeling niet voor iedereen uitgevoerd. Er zijn harde aanwijzingen voor deze procedure:

  • Schildklierkanker
  • Vermoedelijke schildklierkanker
  • Diffuse giftige struma
  • Functionele autonomie (multinodulair toxisch struma, toxisch adenoom)
  • Grote struismogelijkheid met symptomen van samendrukken van de luchtpijp en de slokdarm

Nou, met schildklierkanker is alles duidelijk. Deze diagnose wordt gesteld op basis van de conclusie van een fijne naald aspiratie biopsie (TAB). Wanneer artsen twijfelen of er een oncologische ziekte is of niet, wordt een zogenaamde diagnostische operatie voorgeschreven.

Tijdens de operatie wordt het weefsel van de veranderde klier ingenomen en onmiddellijk wordt een urgent histologisch onderzoek uitgevoerd. In het geval van detectie van kanker, gaat de operatie verder volgens de operatieregels voor oncologische ziekten. Als oncologie niet wordt bevestigd, wordt in de regel slechts één lob of slechts één gedeelte van het gewijzigde weefsel verwijderd.

Chirurgische behandeling voor diffuse toxische struma wordt voornamelijk voorgeschreven na niet-geslaagde medicamenteuze behandeling. Maar het is mogelijk om deze methode als de belangrijkste te gebruiken. Het wordt gebruikt in het geval van een vroege planning van de zwangerschap bij jonge patiënten, evenals als de patiënt zelf de wens uit uitdrukking geeft om de operatie uit te voeren. Welke andere methoden worden gebruikt bij de behandeling van deze ziekte, zie het artikel "Drie effectieve behandelmethoden voor DTZ."

Een directe indicatie voor chirurgie is de detectie van functionele autonomie (multinodulair toxisch struma, toxisch adenoom). Conservatieve therapie is in dit geval absoluut niet effectief.

Als er een grote struma is, kan het organen in de buurt dichtknijpen en hun werk verstoren. Daarom, wanneer de symptomen van compressie verschijnen, is chirurgische behandeling ook geïndiceerd om de grootte van de klier te verminderen. Dergelijke symptomen omvatten stoornissen van slikken of ademhalen, evenals vaataandoeningen tijdens compressie van de vaatbundel.

Voor de operatie van de schildklier...

loading...

In sommige gevallen is een speciale pre-operatieve voorbereiding vereist vóór de operatie aan de schildklier. Als een patiënt met thyreotoxicose wordt geopereerd, wordt iemand om te beginnen noodzakelijkerwijs in een staat van euthyroidie gebracht, wat wordt bereikt door het voorschrijven van thyreostatica en bètablokkers. Dat wil zeggen, de patiënt zou geen symptomen van thyreotoxicose moeten hebben, evenals laboratoriumtests van schildklierparameters binnen het normale bereik zouden moeten zijn.

Dit is nodig omdat als dit niet gebeurt, er na de operatie een thyreotoxische crisis optreedt, die kan leiden tot de dood. In andere gevallen is speciale pre-operatieve voorbereiding niet vereist.

Reikwijdte van de operatie op de schildklier

loading...

Afhankelijk van de indicatie wordt het volume van de uit te voeren bewerking geselecteerd. Met andere woorden, hoeveel schildklierweefsel zal worden verwijderd, is afhankelijk van de ziekte die tot de operatie heeft geleid.

Bij detectie van schildklierkanker wordt een nogal traumatische operatie uitgevoerd, waarbij de klier volledig wordt verwijderd, samen met de bijschildklieren en de nabijgelegen lymfeklieren.

Wanneer diffuse giftige struma produceren de zogenaamde subtotale resectie van de schildklier. Met andere woorden, bijna de hele klier is verwijderd, behalve die gebieden waar de bijschildklieren zich bevinden. Over het algemeen zijn er ongeveer 2 gram. klierweefsel.

Met knooppunten (colloïdaal of autonoom functionerend) wordt slechts een deel van de schildklier of de plaats met het knooppunt verwijderd. De tweede fractie blijft en neemt vaak het werk over om het lichaam te voorzien van schildklierhormonen.

Voor grote maten verwijdert het struma zoveel klieren als nodig is om het compressiesyndroom van de luchtpijp of de slokdarm te elimineren.

Complicaties van operaties op de schildklier

loading...

Een operatie aan de schildklier is een invasieve ingreep die gepaard gaat met een bepaald risico op het ontwikkelen van postoperatieve complicaties. Het succes van de operatie hangt grotendeels af van de bekwaamheid van de chirurg. Daarom wordt aanbevolen om alleen te worden gebruikt in gespecialiseerde klinieken waar een enorme ervaring is met operaties op de schildklier.

Simpel gezegd, adviseer ik om geopereerd te worden door een chirurg die alleen op de schildklier werkt. In dit geval is de kans zeer groot dat een chirurgische behandeling succesvol zal zijn.

Ik zou alle complicaties verdelen in niet-specifieke (complicaties die optreden bij een chirurgische ingreep) en specifieke (complicaties die alleen kenmerkend zijn voor operaties op de schildklier).

Tot niet-specifieke behoren:

  • Ontsteking in de chirurgische wond
  • Insolventie van naden
  • bloeden

Specifiek omvat:

  • Thyrotoxische crisis
  • Parese van de terugkerende zenuw (stemverandering)
  • Verwijdering van de bijschildklieren met de ontwikkeling van hypoparathyreoïdie
  • hypothyreoïdie

Leven zonder een schildklier

loading...

Vrijwel elke operatie aan de schildklier veroorzaakt vervolgens de ontwikkeling van hypothyreoïdie. Als een totale verwijdering van de schildklier werd uitgevoerd, ontwikkelt hypothyreoïdie zich in 100% van de gevallen. Als slechts gedeeltelijke resectie werd uitgevoerd, zal hypothyreoïdie zich in 70% van de gevallen ontwikkelen. Met de ontwikkeling van hypothyreoïdie, wordt vervangingstherapie van de ontbrekende schildklierhormonen met synthetische analogen uitgevoerd. De behandeling is levenslang, omdat het grootste deel van het orgel is verwijderd.

Eerder, toen er geen geneesmiddelen van hoge kwaliteit waren, zoals thyroxinegeneesmiddelen voor vervangingstherapie, werd een extract van de klieren van rundvee gebruikt. Zo'n medicijn veroorzaakte heel vaak allergische reacties, die de effectiviteit en de kwaliteit van leven van de patiënt aanzienlijk verminderden.

Vandaag hebben we zeer hoogwaardige preparaten van L-thyroxine, die door hun werking, werkzaamheid en veiligheid, praktisch niet inferieur zijn aan het menselijke schildklierhormoon, wat de reden is dat de kwaliteit van leven van een patiënt niet verschilt van het leven van een gezond persoon. Een uitzondering hierop is de noodzaak van een enkele dagelijkse toediening van een thyroxinepil, die volgens mij niet van bijzonder belang is voor de kwaliteit van leven van de patiënt.

Lees het artikel "Hoe u hypothyreoïdie goed behandelt met thyroxinegeneesmiddelen" om dit probleem definitief te verhelderen.

De dosis thyroxine wordt individueel gekozen en voor elke patiënt blijkt deze verschillend te zijn. Gedurende het leven kan het nodig zijn om de dosis van het geneesmiddel te veranderen, daarom wordt aanbevolen dat de controle van hormonen TSH, vrij T4 en vrij T3 jaarlijks wordt aanbevolen.

Sommige patiënten kunnen hypoparathyreoïdie ontwikkelen na een schildklieroperatie, die, net als hypothyreoïdie, substitutietherapie in de vorm van tabletten vereist. Zulke patiënten krijgen calcium- en vitamine D-preparaten. Over dit onderwerp is er ook een artikel "Behandeling van hypoparathyreoïdie" op de blog.

Bij parese van de terugkerende zenuw hangt de prognose af van de mate van zijn schade. In sommige gevallen wordt de stem onafhankelijk hersteld en in ernstige gevallen is een operatie aan de stembanden vereist.

Thyrotoxische crisis treedt op als onvoldoende voorbereiding op de operatie, als thyreotoxicose niet volledig is geëlimineerd. Na de operatie gaat er een enorme hoeveelheid actieve hormonen de bloedbaan in en binnen een paar uur kan zich een crisis ontwikkelen. Symptomen van een thyrotoxische crisis kunnen worden beschouwd als dezelfde symptomen van thyrotoxicose, alleen ernstiger vele, vele malen. Idealiter zou de patiënt ze na de operatie niet moeten voelen, wat betekent dat de operatie succesvol was en de crisis voorbij was.

Over het algemeen herstellen patiënten na een operatie aan de schildklier snel en keren ze terug naar hun normale leven. Er blijft een nauwelijks merkbaar litteken achter op de nek, wat vrij klein kan zijn, omdat endoscopische operatiemethoden op de schildklier momenteel worden ontwikkeld.

En hierop heb ik alles. In mijn volgende artikel zal ik u vertellen hoe schildklierwerk het lichaamsgewicht beïnvloedt, abonneren op blog-updates en nieuwe artikelen over uw e-mail ontvangen. mail.

Vergelijkbare artikelen op de blog:

loading...

Dilyara, goedenavond, ik heb een multinodulaire struma, waarbij een van de knopen koud wordt gescand De cytologische conclusie van dit knooppunt is 30.03.2009, het centrum van papillaire hyperplasie en ernstige thyrocytdysplasie, 02/04/2010 Auto-immune thyroïditis; 12/25/13 Auto-immune thyroiditis; Scannen vanaf 08/06/2014 - koude knoop. TSH-0,43 (bij gebruik van l-thyroxine 0,5) L-thyroxine werd geannuleerd met TSH-2,48, maar zonder L-thyroxine een maand later zijn er onplezierige sensaties en een biopsie vertoont dysplasie. Ze bieden een operatie. Uw deskundig advies. betekent dat, dat zou doen zonder een operatie? Ik ben allergisch, onvoorspelbaar, met Quincke oedeem, ik ben bang voor anesthesie. Kan het als een medicijn worden behandeld? Hoe voel je je over endonorm? Kun je gewoon het gras van een palmweed wit wegdrinken?

En wat is de operatie nu voor? Je kunt eenvoudig observeren, er is geen tumor, wat betekent dat de operatie niet wordt getoond. Ik raad Potentilla niet aan, endonorm is ook Potentilla, alleen duurder.

Welkom! Ik heb een vraag voor je. 20 dagen geleden had ik een operatie, ik schrapte het volledig, ik had een diffuse struma! Ik voelde me heel goed na de operatie dat de hechtdraad begon te verdwijnen, maar de laatste 2 dagen begon ik te stikken en te kokhalzen! Ik ben zo bezorgd dat dit kan zijn? Gebeurt dit na de operatie? Bij voorbaat dank

Nee, het is niet vanwege de operatie. Heeft thyroxin ingenomen?

da, prinimau! sperva nachala s 50 mg seichas 75 mg

mojet doza malenkaya? een segodna bila ustalost v nogax! dumala chto posle operacii budet luchshe! (

Misschien niet genoeg. u moet de TSH en svT4 doorgeven en vervolgens beslissen over de dosis

Hallo Dilyara. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik ben 31 jaar oud, ik plan Eco. Voorbij het onderzoek en onthulde een nodulaire struma in de rechter lob van 3,5 cm, deed een biopsie, het resultaat is goedaardig. Alle hormonen zijn normaal. De arts heeft Teraxin 25 mg gedurende 3 maanden voorgeschreven. en Endocrinol (met de logica dat als je het hormoon verhoogt, de dynamiek kan worden verminderd), na 4 maanden re-echografie en hormonen, is het resultaat niet veranderd. Een andere arts beveelt een operatie aan - verwijder de juiste kwab en pas daarna IVF, omdat hormonale stimulatie en zwangerschap complicaties kunnen geven en tijdens de zwangerschap moeten opereren. Is dat zo? En is het echt een risico om Eco met zo'n knoop te maken? Alvast bedankt voor je antwoord.

Nee, Irina, dat is het niet. Als het knooppunt goedaardig is, heeft de zwangerschap geen invloed op de groei. En in het algemeen, met een nodulair struma, wordt de hele klier verwijderd, terwijl je voor eco moet gaan met substitutietherapie, en dit is hoe ik het meer kwaad beschouw.

Hartelijk dank voor de snelle reactie, die bemoedigend is. Maar de conclusie van de edecrinoloog, dat het geen zwangerschap is, maar hormonale stimulatie tijdens IVF (wat het lichaam verzwakt), kan de afgifte en overmaat van een schadelijk hormoon veroorzaken (ik kan me de naam niet herinneren), waarin de algemene toestand sterk zal verslechteren en Tiraxin het niet zal corrigeren, maar alleen met medicijnen, die schadelijk zijn tijdens de zwangerschap en in dergelijke gevallen een beroep doen op chirurgische interventie in de periode van 18 tot 22 weken zwangerschap. Dergelijke risico's zijn heel eng. En in het centrum van de reproductieve geneeskunde willen ze geen verantwoordelijkheid nemen op basis van de conclusie van de endecrinoloog. Waarschijnlijk moet de conclusie van een andere arts worden getrokken? Ik wil helemaal geen operatie en leven zonder een schildklier (

Irina, er zijn geen hormonen die de groei van knopen zouden veroorzaken. De juiste beslissing om een ​​ander doel te raadplegen.

Hallo Na het verwijderen van mijn linkerkwab van de schildklier zijn 6 dagen verstreken. En al die tijd in de avond stijgt de temperatuur tot 37,4. Is dit ok ??

Marina, alle vragen aan de chirurg

Hallo, Dilyara. Mijn vraag is waarschijnlijk een domme, maar het is spookachtig. Mijn zus heeft haar schildklier verwijderd, alles is goed met haar, in het algemeen. Maar ergens geloof ik dat ze niet in de zon kan zonnebaden, in de mate dat je in de zomer met lange mouwen moet gaan. En ze mocht niets. Ik ben gewoon blij, maar bezorgd. Ik denk dat ik het verkeerd heb. Geef alsjeblieft duidelijkheid

Beste Dilyara, in mei 2014. Ik werd in het ziekenhuis behandeld na een micro-beroerte, twee keer na drie weken behandeling, was ik drie dagen in reanimatie, mijn armen en benen werkten, alleen de linker helft van mijn gezicht was gevoelloos. De arts-endocrinoloog die me in het ziekenhuis onderzoekt, adviseerde me om een ​​scintigrafie te doen, omdat mijn schildklier was lange tijd niet in orde: de diagnose na de studie was een "hete" knoop van de rechterlob. Mijn behandelende arts zei dat er een operatie nodig is, maar ik zou graag willen weten of algemene anesthesie mogelijk is tijdens een operatie na een beroerte, vooral sinds mijn 70e, en is er een manier van lokale anesthesie. Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Anesthesist lost vragen over anesthesie op en mijn mening is niet effectief.

Op 11 juli had ik een operatie, knooppunten werden verwijderd. Ik ben 58. Harmonen zijn bijna normaal, ik ben gestoord door lange genezing, het is al meer dan een maand., Inwendig oedeem neemt niet af, vooral 's ochtends Hoe lang duurt het voordat oedeem is? We vliegen naar Sotsji, we kunnen de reis niet uitstellen, we hebben daar kinderen en kleinkinderen. En we gaan daar wonen om te leven, ik heb last van slechte hitte, ik zweet veel. Is het normaal? Er zijn geen preparaten voorgeschreven Alleen jodiumhoudende vitamines Kun je absorbeerbare zalven absorberen voor hechtingen? Of zijn er misschien nog middelen om oedeem te verminderen, of wachten tot alles vanzelf verdwijnt? Alvast bedankt voor uw advies.

Galina, met soortgelijke problemen moet je contact opnemen met een chirurg.

Hallo Tatiana! Ik werd geopereerd in de kliniek. NI Pirogov in St. Petersburg. Zeer goede kliniek, goede artsen.

Hallo !! Ik heb onlangs de schildklier volledig verwijderd. De diagnose is papillair carcinoom. Na verwijdering was er een histologische conclusie - papillaire microcacinoma 0.6 mm lange cel van de landknooppuntvariant. Metastasen in de volgende drie lymfeknopen werden niet gedetecteerd. Vertel me alsjeblieft, heb ik een radio-id nodig?

In de regel is radiodine opgenomen in het therapiecomplex, maar dit moet worden besproken met de oncoloog.

Svetlana, goedemiddag! Vertel me waar je was en waar je geopereerd werd. Ik heb ook dezelfde diagnose. op zoek naar een chirurg en erg bezorgd. Alvast bedankt voor het antwoord. Ik zou je erg dankbaar zijn.

Tatjana, als je vragen hebt, schrijf dan alsjeblieft, ik zal ze beantwoorden. Maak je geen zorgen, alles komt goed. Ik voel me goed voor de tweede maand zonder schildklier. Het belangrijkste is om een ​​goede gespecialiseerde kliniek en een goede dokter te vinden.

Ik werd geopereerd in de kliniek. NI Pirogov in St. Petersburg. Ik raad je aan deze kliniek.

Hallo, Dilyara!
Ik had een CT-scan met boluscontrasterende shchitov.zhelezy.
Conclusie: Tumor knooppunt.
n / w van de gebruikelijke vorm en positie rechterkwab 40x32x16, links 42x29x12, landengte 4mm. knooppunt 23x19x14 wordt bepaald, inhomogene structuur, dichtheid van 17 tot 60 eenheden, ongelijk. benadrukken. tot 110 eenheden., heeft geen duidelijk onderscheid met de rechterkwab. aan de rechterkant in het submandibulaire gebied van de lymfeklieren 15x9 en 19x12 en in het kingebied tot 10x7, aan de linkerkant verschillende knooppunten tot 17x14x8 Indicaties TTg - 1,73, t4 vrij - 14,2, bijschildklier - 8,14.
Er is een biopsie op de site uitgevoerd.
Is tumor kanker?

Tumor - het kan een goedaardige opleiding zijn. Biopsie moet worden gedaan.

Hallo, beste Dilyara! Ik heb in 1984 de juiste lob van de schildklier verwijderd, gediagnosticeerd met een diffuse toxische nodulaire struma, we opereerden in Naberezhnye Chelny, we woonden daar en in het algemeen was ik van Perm.Na de operatie was alles goed, geen complicaties Ik werd niet gediagnosticeerd, ik werd bevestigd in Kazan bij de afdeling Endocrinologie, waar ik werd gestuurd vanuit Chelny, mijn handen trilden, ik kon geen rechte lijn trekken, mijn hart deed pijn, er was wat interne hitte, ik dronk veel, na het sporten Ik bibberde helemaal, ik kon niet meer lopen Ik was slechts 30 jaar oud en had 2 kleine kinderen in mijn armen! De helft van de endocrinologen behandelde me. De helft van de neurologen In Kazan werd ik onderzocht en gediagnosticeerd.Na de operatie had ik deze symptomen allemaal. een endocrinoloog.Ik kreeg L-thyroxine dosis 25 van de medicijnen voorgeschreven, en toen was ik geannuleerd en voelde ik me goed.Ik had net elk jaar een echo en werd getest op TSH.Nu ben ik 66. Sinds 1997 hebben we weer in Perm gewoond en alles het was normaal met een schildklier. Een heleboel andere zweren, maar zij Ik stoorde me niet en ik had geen medicijnen voorgeschreven, maar in oktober 2011 moesten mijn man en ik naar onze zoon in Nicaragua en nu wonen we daar, het hele jaar door is er de zomer.Ik verloor de eerste zes maanden 16 kg, het was warm en ik zweette veel, Ik was zelfs blij, ik had een gewicht van 85 kg, maar in juli 2012 voelde ik me heel slecht, mijn hart werd krachtiger, wat ik eerder had, was zo erg dat ik dacht dat ik zou flauwvallen. "We hebben de analyse van de TSH doorstaan, het was 0.01. ging naar een endocrinoloog, hij schreef een medicijn voor, in Rusland was het mercazol.2 tabletten per dag, 's ochtends en' s avonds, en voegde nog 2 tal weven, al op 2 in de ochtend en 's avonds. Mijn toestand begon te verslechteren, de TSH gaf zich weer over, het was 7.0. De dokter zei dat dit geen vergissing kon zijn. Ikzelf begon thyroxine 25mg te nemen, kreeg ik beter.Door 2nedeli we weer naar de dokter ging, zei hij dat thyroxine pitne moeten, moeten we doorgaan met drinken en nemen merkazolil TSH na 6 weken. Na 3 weken was ik weer ziek, overhandigde TTG, maar er al 17,3.YA weer begon ze met een L-thyroxine te drinken, maar 12,5 mg.Ne weten hoe te leven en wat te doen? Misschien heb ik niet het klimaat ? Advies me hoe verder te leven en welke medicijnen moet ik nemen en in welke dosis? Ik ken geen Spaans en ik moet met mijn arts praten via mijn zoon of schoondochter. Ik hoop echt op uw hulp Ik kijk uit naar het antwoord! Alvast hartelijk dank.

Hallo Je verhaal lijkt erg op het debuut van auto-immune thyroïditis, dat als eerste begon met de kliniek van thyrotoxicose, en is nu veranderd in hypothyreoïdie. In dit geval moet u thyroxine opnemen. Maar het is beter om de test voor antilichamen op receptor TSH door te geven, wat zal helpen om te begrijpen dat de AIT is, of is het nog steeds DTZ.

Hallo, Dilyara. Dank u voor het antwoord en afzonderlijk voor het boek! Ik schrijf u opnieuw, omdat ik in dat verzoek vergat u de UZI-gegevens te schrijven. Ik deed de laatste echo in Perm op 11.08.10 Afmetingen van de linkerlobe 19-17-36, volume 5.6cm Peresheek is verwijderd De contouren zijn ongelijk, de echogene dichtheid is ongelijk verhoogd De vascularisatie is verbeterd De echostructuur is heterogeen vanwege de hypochoïsche insluitsels Conclusie De toestand na demistrumectomie De diffuse veranderingen van het schildklierweefsel Borden AIT.It. De laatste echo hier is 18.07.12 De linkerlobknoop is 13-9.0-8.8 in cysten. Dus ik werd overgezet van het Spaans naar het Russisch, misschien kunnen deze gegevens u helpen een dosis thyroxine aan mij toe te wijzen.

Ik geef geen behandelingsadvies in de opmerkingen, hiervoor heb ik diensten voor mailingbegeleiding betaald.

Mijn schildklier was volledig verwijderd, maar na een maand begint mijn hechting pijn te doen en jeukt en mijn keel is als anime.

Dit is een normale genezing.

Goede avond. Als een vrouw 80 jaar oud is, had ze eerder knopen, maar hormonen waren normaal, en onlangs verscheen ze plotseling als een knobbel in haar nek (wanneer slikken wordt gevoeld als het eten moeilijk is, pijnlijk slikken), toonde ze dat een grote knoop (groeide). Op de echo zeiden ze dat ze een lekke band moesten maken. Moet ik het doen (misschien is het op deze leeftijd beter om niet aan te raken)? en is een effectieve behandeling of operatie op die leeftijd mogelijk? Gaat het sterftecijfer omhoog? We weten niet wat we moeten doen. De schoonmoeder zegt dat op oudere leeftijd de processen traag zijn, het is toch mogelijk om langer te leven en een lek kan de ontwikkeling van een tumor veroorzaken. Help alstublieft

Hallo, Julia. Punctie moet worden gedaan, het heeft geen contra-indicaties. Het wordt vrij gemakkelijk verdragen en geeft geen ernstige complicaties. De mening dat TAB een tumor veroorzaakt, is een mythe. Als het knooppunt goedaardig is, kan alles worden gelaten zoals het is en kan het alleen worden waargenomen, als er oncologie is, dan is het absoluut noodzakelijk om te opereren. Het risico van de operatie wordt beoordeeld door anesthesisten, daarom kan ik u hier niets over vertellen.

Hallo lieve dokter, ik schrijf de resultaten van een echografie van de schildklier van de moeder, zij is 62 jaar oud, de schildklier is vervormd, het oppervlak is groot-knolvormig, de maat van de rechterkwab is 36 x 23 mm, de linkerkwab is 25 x 14 mm. De structuur is sterk heterogeen vanwege foci van infiltratie en sclerose, evenals vervormde kleine knooppunten met groottes tot 6 mm. Bij het TsDK chaotisch, wordt gematigde vascularisatie opgemerkt.Op de linkerkant, een vergrote lagere cervicale lymfeknoop is 23 x 7 mm.In de andere cervicale groepen, zijn er enkele 12 mm knooppunten. no. Conclusie echografische patroon van schildklierknobbeltjes op de achtergrond ruwe vernietiging tegen thyroiditis (niet neoplastische aard uitgesloten) De analyseresultaten van hormonen T4obschiy8,0mkg / dl TTG1,8mlEd / l T3svobodnyy2,7pg / ml, antilichamen tegen thyroglobuline 100,2ME / ml. De leukocyten zijn nog steeds verhoogd met 18,0 en ESR 30. Het voelt slecht en begon af te vallen De chirurg zei dat je een operatie zonder TAPB moest ondergaan, en een andere endocrinoloog stuurde thyroglobuline, calcitonine naar de tests voor tumormarkers en zei dat het resultaat daar bekend zal zijn Opochol en het is noodzakelijk om een ​​operatie te ondergaan of medicijnen voor te schrijven? De resultaten van de analyse zijn allemaal normaal Tireoglobuline 5,8, calcitote 5.3 Kan een specialist alleen op donderdag komen, vertel me alsjeblieft kunnen we kalmeren dat er geen tumor is of hebben we nog meer tests nodig? Ord over een operatie bang om te gaan, want boven alles, deze moeder lijdt aan hypertensie en diabetes mellitus 2 graden met een gemiddeld gewicht en 24 jaar geleden, tijdens de operatie werd een klinisch dood. Vertel me alsjeblieft wat te doen en welke tactieken moeten we nemen? Bij voorbaat dank voor het antwoord.

Hallo, Lilith. Het is moeilijk om over je situatie te vertellen. Aan de ene kant is het onmogelijk om de hele klier te bereiken met TAB, omdat het volledig wordt beïnvloed, aan de andere kant, de analyse voor thyroglobuline en calcitonine zijn geen 100% markers, er zijn helemaal geen dergelijke. Daarom blijft het voor vele jaren op de ervaring van de chirurg en de kliniek vertrouwen. Ik hou niet echt van je echografie, maar omdat ik een diagnostische operatie zou aanbevelen.

Dilyara Vertel me alsjeblieft, deed de schildklier echografie dit resultaat: Rechter lob-grootte 18-14-46mm, volume 6.4 〖cm〗 ^ 3, contouren zijn zelfs, helder, De structuur is homogeen, echogeniciteit is gemiddeld..5-4-5mm, met soepele, goed gedefinieerde hypoechoïsche contouren, fijn verdeelde structuur, middelhoge echogeniciteit De linkerfractie 10-11-44 mm, volume 2.7 〖cm ^ 3. Contouren zijn glad en helder De structuur is homogeen, echogeniciteit is gemiddeld.In de dikte van de bulkformatie, grootte 3-2-3mm, met vlotte, duidelijke contouren, ruwe structuur, laag echogeniciteit Isthmus-dikte 3,2 mm Conclusie volumetrische formaties van beide lobben van de schildkliertekens van colloïdale knopen. De dokter zei dat je de operatie moet doen totdat je sterk bent toegenomen, is het het waard? Mijn moeder was 2 keer verwijderd, ik had 2 jaar geleden een operatie met algehele anesthesie, een naad in de nek (de operatie was op de cervicale wervelkolom) en nu ben ik bang... ze zullen mijn nek helemaal uittrekken, en waar is de garantie dat de knooppunten er niet meer uitkomen...

Je hoeft maar 1-2 keer per jaar te kijken

Hallo Dilyara. Mijn naam is Ludmila geboren in 1971 Ik kom uit Labinsk, regio Krasnodar, sinds 1975 woon ik in Tatarije. sinds 2007 woon ik in de stad Menzelinsk. Ik heb een diagnose van diffuse giftige struma 3 graden. Nu neem ik dagelijks pillen - tyrosol 0,5 mg per dag (ochtend). en atenalol 25 mg per dag. bij hartkloppingen. en begon op 9 oktober 2013. 30 mg per dag. de dokter schreef me voor (uit ons stadsziekenhuis) dat de dokter me vertelde om in Kazan geopereerd te worden. Ik heb daar ook in 2009 geraadpleegd. Ik lever één keer per jaar TTG en T4 gratis uit. weet je - ik denk aan deze operatie, ik ben al donker in de ogen. en wordt wit. Ik weet niet hoe ik me op de operatie moet afstemmen. en ik voel me niet zo goed. Ik zou graag met een specialist willen praten. met veel respect voor jou. wachten op een antwoord

Hallo KOM NAAR MIJ VOOR EEN ONTVANGST IN ALMETYEVSK OF WE KUNNEN PRATEN OVER SKYPE

Goedemorgen, Dilyara! Vertel me alsjeblieft, als een biopsie wordt gebruikt om te diagnosticeren: Adenoma I van de juiste schildklierkwab, terwijl hormonen normaal zijn zonder medicatie, dus welke behandeling kan er in dit geval zijn? als het adenoom elk jaar met bijna 1 cm groeit? Bedankt!

Ik betwijfel of dit een adenoom is met zo'n snelle groei. Volgens cytologie is het onmogelijk om adenoom te onderscheiden van carcinoom, dit kan alleen worden gedaan door histologie, wanneer al het weefsel van de klier is ingenomen, niet individuele cellen, zoals tijdens punctie. Histologie is alleen mogelijk met diagnostische chirurgie. Zijn er indirecte signalen van onco door echografie?

Dilyara, bedankt voor het antwoord! Volgens de indicaties van echografie: rechterlob: dikte 1,8 cm, breedte 2,1 cm, lengte 5,4, volume 10,6 cu. zie contouren: glad. Algemene echo: normaal. Echostruktura: homogeen met een knooppunt van 3,1 x 1,6 (volgens de TsDK gemengd voornamelijk intradurale bloedstroom), anechoïsche opname van 0,3 x 0,2 cm. Volgens de TsDK en EHD is de totale vascularisatie van de lob matig. (Echo van vorig jaar: rechterlob: dikte 1,6 cm, breedte 1,7 cm, lengte 5,4, volume 7,9 kubieke cm Contouren: glad Algemene echo: normaal Echostructuur: homogeen met 2,3 x knooppunt 1,3 (volgens de DDC, intranodulaire en perinodulaire bloedstroom), anechoïsche inclusie 0,3 x 0,2 cm Volgens de DDC en EHD is de totale vascularisatie van de lob matig.) En een andere vraag: wat is een diagnostische operatie?

Een diagnostische operatie is een operatie waarbij een urgent histologisch onderzoek wordt uitgevoerd, en in het geval van onco wordt het uitgebreid tot de totale verwijdering van de schildklier, als er geen onco is, dan wordt het gedeelte met knooppunten verwijderd. Echografie omvat ook insluitsels en intranodulaire doorbloeding, wat indirect kan duiden op kanker, maar niet in 100% van de gevallen.

Dilyara, bedankt voor het snelle en openhartige antwoord!

Alstublieft. Als je zo'n mogelijkheid hebt, dan kun je bedanken op de pagina http://gormonivnorme.ru/spasibo, dan je eigen bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dit project.

Dilyara, geef alstublieft advies. Ik heb een conglomeraat van knooppunten in beide lobben. De grootste knoop is 29 mm. Maar de functie van slikken en ademen wordt niet beïnvloed. Auto-immune thyroiditis. Ik ben 63 jaar oud. Is het de operatie waard? Ik neem een ​​halve tablet L-teroxine 100. Tegen deze achtergrond zijn hormonen normaal.

Moeilijk te beantwoorden. U kunt dergelijke knooppunten niet besturen, omdat het niet mogelijk is om het volledige volume knooppunten met een punctie te bedekken en niet om oncologie te missen. Daarom artsen en bevelen in dit geval de operatie aan.

DILAR, bedankt voor de informatie en toegankelijkheid. Het zou belangrijk zijn om, indien mogelijk, indicatieve klinische gevallen te beschrijven vanuit uw praktijk (al dan niet succesvol in de behandeling), gecombineerde pathologieën of onderling afhankelijke hormoonontregelingen. Wat vindt u van kruidengeneesmiddelen, misschien niet in ruil, maar parallel, en in het bijzonder, over de wortel van de witte wateraardbei? Bedankt voor je werk.

Dit is een geweldig idee! Ik denk dat ik in de toekomst zelfs een aparte titel zal hebben. Bedankt.

Bedankt. Alles is beknopt en zeer duidelijk.

U Mag Als Pro Hormonen