De schildklier speelt een grote rol in het functioneren van het hele organisme. Maar tegelijkertijd voor ziekten is het in de eerste plaats. Beoordelingen over het verwijderen van de schildklier zijn verschillend, maar meestal klagen patiënten niet over het leven zonder een orgaan.

De endocriene klier produceert de noodzakelijke hormonen, accumuleert jodium in het lichaam. Daarom is het na de resectie van groot belang om de nodige hormonale preparaten te nemen en een gezonde levensstijl te handhaven. Te oordelen naar de beoordelingen over het verwijderen van de schildklier, vindt de conceptie van het kind en de geboorte zelf zonder complicaties plaats

Wat is de schildklier?

Schildklierfunctie

De schildklier is een noodzakelijk orgaan in het menselijk lichaam, gelegen aan de voorkant van de nek en gewikkeld rond de luchtpijp. De belangrijkste taak van de schildklier is het vermogen om jodium vast te houden en hormonen te produceren die het metabolisme reguleren.

In de cellen van de schildklier wordt inkomend jodium gecombineerd met het aminozuur, resulterend in trijodothyronine en thyroxine. Daarna komen hormonen in het bloed en nemen deel aan biochemische processen, celgroei, transformeren zuurstofmoleculen en voedingsstoffen in energie.

Indicaties voor een operatie. effecten

Elke derde persoon op de planeet is vatbaar voor schildklieraandoeningen, maar niet iedereen laat de verwijdering zien. Chirurgie kan om de volgende redenen worden uitgevoerd:

  1. Kwaadaardige of goedaardige neoplasmata van een orgaan.

Tot op heden zijn er verschillende soorten tumoren, die van elkaar verschillen in de groeisnelheid en het vermogen om metastasen te vormen. Als de kanker is uitgezaaid naar de lymfeklieren, worden ze ook verwijderd.

  1. De struma is groot geworden en drukt op de halsorgels.

Heel vaak kan de patiënt in de nek een lichte zwelling zien, wat ongemak veroorzaakt.

  1. De vergrote klier is verdwenen en bevindt zich achter het onderste deel van de halsaderfossa.

Meestal wordt het defect gediagnosticeerd bij oudere mensen, gedurende het leven waarvan de lymfeklieren geleidelijk groeiden en vielen, waardoor de luchtpijp en de slokdarm werden verpletterd.

  1. De ontwikkeling van schildklierhormonen in grote hoeveelheden.

Met overmatige productie van schildklierhormonen, afhankelijk van de kenmerken van het lichaam, kan medicamenteuze therapie ineffectief zijn. Onvoldoende ontvangst van radioactief jodium kan leiden tot de verspreiding van de schildklier tot enorme omvang.

  1. Verschillende schildklierblessures.
  1. Giftige diffuse struma.
  1. Individuele intolerantie voor medicijnen tijdens de behandeling of hun ineffectiviteit.

De cyste in een schildklier is niet de indicatie tot verwijdering. Het knoopprobleem wordt ook op een geheel andere manier opgelost: ethylalcohol wordt erin geïnjecteerd met behulp van een injectiespuit, die de resorptie van de knopen bevordert.

In sommige gevallen kan het verwijderen van een volledig orgaan of een deel ervan leiden tot complicaties of enkele veranderingen in het lichaam:

  • schending van stem;
  • abnormaal lage niveaus van serumcalcium;
  • een blauwe of rode vlek op de operatieplaats;
  • bloeden;
  • pus vorming;
  • verlaag de niveaus van schildklierhormoon.

Als de operatie wordt uitgevoerd door hooggekwalificeerde specialisten, worden meestal de gevolgen voor de gezondheid van de patiënt niet in acht genomen.

Leven na resectie

Na het uitvoeren van de noodzakelijke operatieve manipulaties wordt de patiënt vrijwel onmiddellijk overgebracht naar de algemene afdeling. Het wordt niet aanbevolen om de eerste dag op te staan. Als tijdens de operatie een drainage is geïnstalleerd, wordt deze de volgende dag verwijderd.

Vóór ontslag moet de behandelende arts de patiënt uitleggen over verdere observatie en levensstijl. Mensen die hebben ingestemd met resectie van de schildklier zijn praktisch niet te onderscheiden van gezonde. Ze werken ook, sporten, reizen, worden ouders.

Het is erg belangrijk om in de eerste postoperatieve tijd een dieet te volgen, dat rafelig vlees en visproducten, vloeibare granen, moet bevatten. Geleidelijk aan wordt de patiënt elke dag aangeraden aardappelpuree, dunne soep, ei-omelet aan het dieet toe te voegen.

Tijdens de eerste postoperatieve maand moet de patiënt stressvolle situaties vermijden, te veel eten, alcohol en nicotine drinken. Het positieve effect van frequente wandelingen in de frisse lucht, lessen in het zwembad, gezonde slaap en vitamines nemen.

Vervangende therapie

De manier van leven na resectie van de schildklier verschilt niet van de levens van anderen, maar hiervoor moet u vervangende therapieën nemen, wat de dagelijkse inname van geneesmiddelen op basis van thyroxine is.

Voordat de endocrinoloog een belangrijke taak zou moeten zijn - de selectie van de juiste dosering van het hormoon, afhankelijk van het schildklier stimulerend hormoon in het bloed. Een voldoende gekozen dosis draagt ​​bij aan het vinden van de TSH in het lichaam binnen het normale bereik.

Als het niveau van het hormoon binnen twee maanden stabiel wordt, wordt de dosis als correct gekozen beschouwd. Dan wordt TSH slechts eenmaal per jaar bepaald.

Velen vragen zich af waarom het zo belangrijk is om medicatie zonder fouten te nemen. Het is heel eenvoudig! Als de pillen niet dagelijks worden ingenomen, is het onder controle onmogelijk om het exacte niveau van het hormoon te bepalen en de dosering aan te passen.

Het is noodzakelijk om de gebruiksaanwijzing strikt te volgen, anders lost de tablet in de maag niet volledig op. En dit zal op zijn beurt de testresultaten beïnvloeden.

Gevolgen van resectie bij vrouwen

Het grootste deel van de eerlijke sekservaring dat na resectie van de schildklier hun gewicht begint te stijgen. Meestal worden vrouwen geconfronteerd met een soortgelijk probleem, maar dit wordt niet geassocieerd met chirurgische interventie.

Met de ontwikkeling van hypothyreoïdie neemt de eetlust van een vrouw toe, maar tegelijkertijd verliest ze gewicht. Tegelijkertijd begint de schildklier te groeien. Na het verwijderen beginnen de metabolische processen in het lichaam te vertragen, en de eetlust blijft hetzelfde, omdat het lichaam gewend is om voedsel in grote doses te krijgen. Hierdoor is er een toename in gewicht.

rehabilitatie

Na de resectie wordt de patiënt hormonale preparaten, vitamines, vervangingstherapie voorgeschreven. Om de emotionele toestand te herstellen, is het aan te raden om zich tot psychologen te wenden om postoperatieve depressie te voorkomen.

De meest voorkomende oorzaken van operaties zijn tumoren van de klier. Daarom is fysiotherapie voor herstel noodzakelijk. Procedures helpen herhaling van de ziekte voorkomen en betrekken gezond weefsel bij het proces. Bij hypothyreoïdie hebben terpentijnbaden een positief effect op het herstel.

Meestal na de operatie is revalidatie niet nodig. Het is voldoende om strikt te voldoen aan alle aanbevelingen van de behandelende arts en periodiek een routineonderzoek te ondergaan.

Handicap na verwijdering van de schildklier

Een persoon kan alleen als gehandicapt worden geregistreerd als hij is gediagnosticeerd met een kwaadaardige endocriene kliertumor. Na de operatie kan de patiënt volledig werken en leven, dus de handicap is hem niet toegestaan. De uitzondering is de ernstige gevolgen die hebben geleid tot het verlies van de motorische functie, wat zeer zelden gebeurt.

Indicaties voor invaliditeit na een operatie kunnen zijn:

  1. ernstige kortademigheid;
  2. het verschijnen van overgewicht;
  3. diabetes mellitus;
  4. bloedarmoede, vermoeidheid;
  5. schending van hartritmes;
  6. verhoogd cholesterol.

Bij afwezigheid van complicaties wordt de patiënt eenvoudigweg voor een lange tijd ontslagen.

Levensverwachting na een operatie

De patiënt, na resectie van de schildklier, moet zijn hele leven strikte richtlijnen volgen. Vermijd bijvoorbeeld onderkoeling, zonnebaden. Het wordt aanbevolen om voldoende te slapen en niet nerveus te zijn.

Als de patiënt voor zichzelf zorgt, de symptomen volgt, het advies van specialisten opvolgt, zal hij zonder complicaties een lang leven leiden.

Vereist medicinaal minimum

De postoperatieve periode vereist het nemen van de nodige medicijnen:

  1. Ibuprofen wordt voorgeschreven om pijn te verminderen. Voor ernstige pijn wordt morfine voorgeschreven op recept.
  2. Levothyroxine natrium wordt voorgeschreven voor hypothyreoïdie.

Aanvullende hormoonsuppletie is alleen nodig in het geval van resectie van beide lobben.

Dieet na resectie van de schildklier

Dieet na resectie van de schildklier

Strenge beperkingen op de naleving van het dieet daar. De uitzonderingen zijn de leeftijd, de gezondheidstoestand van de patiënt en complicaties na de operatie. Het wordt aanbevolen om vet, zout, gerookt voedsel en koolzuurhoudende dranken te weigeren. Bijzondere aandacht wordt besteed aan sojaproducten - zij vertragen het werk van hormonale geneesmiddelen.
Na resectie van de schildklier wordt aanbevolen dat de patiënt meelproducten en dierlijke vetten vervangt door groenten en fruit. Het is noodzakelijk bonenculturen, sterke koffie, alcoholische en koolzuurhoudende dranken te weigeren.

Het dieet moet vis, oesters, calamari, mosselen, zeekool, eieren, mager vlees en groen, olijfolie of lijnzaadolie bevatten. Geef geen verschillende granen op (boekweit, havermout, gierst): ze zijn caloriearm, rijk aan vitamines, eiwitten en micro-elementen. Thee en koffie kunnen worden vervangen door compotes, verse sappen, kruidenthee.

Andere medicijnen

Sommige geneesmiddelen verminderen de absorptie van thyroxine hormonen. Om deze reden moet de behandelende arts op de hoogte zijn van het gebruik van andere geneesmiddelen.

Vergeet niet dat je in ongeveer vier uur medicijnen van verschillende groepen moet drinken. Hormonen worden aangeraden om een ​​half uur voor de maaltijd op een lege maag in te nemen.

Zwangerschap en bevalling na de operatie

Resectie van de schildklier is geen contra-indicatie voor het concipiëren en dragen van een kind. De enige voorwaarde is om de gynaecoloog vanaf de allereerste maanden op de hoogte te stellen, omdat zwangere vrouwen de dosering van hormonale preparaten moeten aanpassen.

Fysieke activiteit

Elke fysieke activiteit is niet gecontra-indiceerd als het niveau van hormonen in het lichaam normaal is. Maar het is noodzakelijk om sporten uit te sluiten waarin de belasting van het hart aanzienlijk toeneemt.

beoordelingen

Tatiana
Een paar jaar geleden liet mijn vader zijn schildklier verwijderen. Elke dag voor het ontbijt neemt hij een pil en voelt hij zich de hele dag geweldig.

Nicholas
Om medische redenen heeft de behandelende arts een operatie voorgeschreven om de schildklier te verwijderen. Ik herstelde snel, deed nu aan sport en leidde een normaal leven. Het belangrijkste om te onthouden om hormonen te nemen en tests te ondergaan.

Peter
Medisch gezien had ik een paar jaar geleden een resectie van de schildklier. Direct na de operatie kreeg ik een hormoonsuppletietherapie. Nu voel ik me geweldig, en mijn levensstijl is niet anders dan de rest.

Svetlana
Toen ik zwanger raakte, corrigeerde de endocrinoloog mijn dosis thyroxine. Alle negen maanden voelde ik me goed, bevallen was zonder complicaties.

Implicaties van schildklieroperaties. Preventie van effecten:

Leven na verwijdering van de schildklier bij vrouwen

Het is moeilijk om een ​​operatie aan de schildklier uit te voeren. Maar ze worden gemaakt, moet worden opgemerkt, met succes. Daarom, als de arts erop staat, na de tests, echografie is beter om de verwijdering van de schildklier, de gevolgen voor vrouwen te maken, (beoordelingen bevestigen dit) in de meeste gevallen zijn niet negatief. Na operaties is de toestand van de patiënt genormaliseerd met 90%, complicaties treden in zeldzame gevallen op. Niet een lange postoperatieve periode, de gevolgen, complicaties kunnen zijn, maar ze zijn uiterst zeldzaam.

De schildklier is klein van formaat, maar nauw verbonden met vele organen en beïnvloedt hun werk. Als haar werk gestoord is, is ze geïnfecteerd, dan zullen de rest van de menselijke organen niet normaal werken. Daarom, wanneer gedetecteerd op echografie: afbeeldingen van knopen, tumoren - artsen schrijven een operatie voor. De ziekte kiest niet het geslacht van een persoon, maar vrouwen lijden meer.

Schildklierkanker

Kanker is het stadium waarin de formaties beginnen te vormen vanuit de cellen:

  • papillair - meer dan 80% van de patiënten lijdt aan papillaire tumoren;
  • folliculair - ongeveer 29% van de patiënten wordt voor een operatie gestuurd;
  • medullair - slechts 8% van de patiënten heeft een operatie nodig;
  • er is nog steeds een zeer zeldzame anaplastische pathologie, het treft slechts 1% van de geïdentificeerde patiënten.

Een toename van het aantal geïnfecteerde mensen wordt waargenomen na het ongeluk in Tsjernobyl.

Hoeveel mensen in risicogebieden zijn niet getest op echografie? Maar sommige vormen van de ziekte kunnen alleen worden vastgesteld met behulp van echografie.

Anders zullen de geïnfecteerde cellen in de vaten doordringen en vervolgens worden ze met behulp van bloed naar nieuwe plaatsen gebracht waar ze metastasen kunnen vormen.

Het grootste risico op kanker wordt waargenomen in:

  • juveniele leeftijd 10 - 20 jaar;
  • Volwassen leeftijd 45 - 65 jaar.

Volgens de statistieken zijn er vier keer meer vrouwen dan mannen. Hoewel mannen niet altijd geven om hun gezondheid.

Er zijn zeer weinig sterfgevallen onder mensen met schildklierkanker. Volgens statistieken is dit cijfer minder dan een half procent. Meestal zijn de operaties succesvol.

Alleen de volledige verwijdering van een orgaan bij de juiste diagnose van kanker is de oorzaak van invaliditeit. Gedeeltelijke deletie van bijvoorbeeld het rechtergedeelte biedt zo'n mogelijkheid niet. Men gelooft dat het mogelijk is om normaal te leven en te werken met de juiste kwab, waarbij het hebben van de helft van het gezonde deel van de klier beter is dan helemaal niet hebben.

Kanker in diffuse en multinodulaire toxische struma

Auto-immuunziekte is een erfelijke ziekte, waarbij hypersecretie wordt waargenomen, dat wil zeggen dat het folliculaire weefsel van de endocriene klier toeneemt. Volgens de statistieken is het aantal vrouwen dat besmet is met deze aandoening tien keer meer dan dat van mannen.

De ernst van deze ziekte wordt bepaald wanneer een persoon halverwege werkt, en alleen dan worden de volgende symptomen overwogen. Dit betekent dat een verzwakt lichaam niet langer bestand is tegen normale belastingen. Dit aspect is een signaal om een ​​echo te maken en doorloopt het hele proces van diagnose bij de endocrinoloog.

De mate van malaise in diffuse giftige struma wordt ingedeeld in drie fasen:

  1. Relatief eenvoudig, d.w.z. eerste graad. Er is een nerveuze overexcitatie, verhoogde hartslag, een persoon kan afvallen, verminderde prestaties.
  2. De tweede graad wordt bepaald door dezelfde tekens, maar ze zijn helderder.
  3. De moeilijkste derde graad is wanneer een persoon helemaal niet kan werken. Bovendien neemt de lever in omvang toe, zijn er problemen met het hart.

De ziekte gaat soms gepaard met de vorming van verschillende knooppunten. Ze produceren een overmatige hoeveelheid hormonen die het lichaam negatief beïnvloeden. Het is mogelijk om de aanwezigheid van knopen en hun afmetingen te detecteren tijdens een echografisch onderzoek door een endocrinoloog. Het knooppunt heeft de vorm van een dichte bal, het kan zich aan de rechter-, linkerkwab of op de landengte bevinden. Alleen echografie toont de aanwezigheid van kleine knooppunten.

De ziekte kan met medicijnen worden behandeld, maar deze methode is niet erg effectief. Meer effect wordt verkregen wanneer chirurgen-endocrinologen aanbieden om een ​​operatie uit te voeren. Pas na het verwijderen van alle knooppunten van de patiënt kan de patiënt volledig herstellen, zal een normale activiteit leiden, het nemen van een hormonale medicijn, die een endocrinoloog zal benoemen.

De noodzaak om de klier te verwijderen

De tumor kan kwaadaardig en goedaardig zijn.

Een goedaardige tumor is een adenoom van de schildklier. Deze tumor heeft het uiterlijk van een goed gedefinieerde ovaal. Het ontwikkelt zich langzaam. Er is altijd een risico dat adenoom kanker wordt.

Schildklieradenoom kan met medicijnen worden behandeld, maar in gevallen waar er geen effect is, wordt verwijdering aanbevolen. Meestal ontwikkelt het zich op één aandeel. In uitzonderlijke gevallen, een volledige of bijna volledige verwijdering van de schildklier. Wanneer de verwijdering van de lob is voltooid, begint de postoperatieve periode, de gevolgen en complicaties die de therapie moet verwijderen.

In elk geval zijn er een aantal pathologieën waarbij het verwijderen van de schildklier de enige juiste behandelingsoptie is.

  1. Volledige verwijdering in combinatie met de lymfeklieren, bijschildklieren. Deze optie is bijvoorbeeld mogelijk als tijdens de echografie wordt onthuld: volledige vervorming van het orgel of beide lobben van rechts en links zijn beschadigd.
  2. Alleen het beschadigde onderdeel verwijderen. Tegelijkertijd blijven de bijschildklieren onaangetast.
  3. Snijd een rechterlob af.
  4. Verwijdering van cysten, knooppunt. In dit geval wordt de orgelvloer verwijderd. Wanneer bijvoorbeeld het rechterdeel is verwijderd, voert links alle functies uit.

Leven na de operatie

Een operatie om de schildklier te verwijderen wordt de oorzaak van de ontwikkeling van postoperatieve hypothyreoïdie. Door het zieke deel en de lobben van het schild van de eileiders te verwijderen, kun je het gezonde deel verlaten. Het resterende gezonde gedeelte van de lob zal alle functies uitvoeren. Als de hele schildklier wordt verwijderd, zal in dit geval hypothyreoïdie zeker verschijnen. Therapie zal patiënten helpen het te overwinnen.

Waarom verschijnt hypothyreoïdie? Deze ziekte wordt veroorzaakt door hormonale tekortkoming. Bij hypothyreoïdie is niet alleen het cardiovasculaire systeem gestoord, maar ook het brein, evenals de geslachtsdelen, enz. Hypothyreoïdie ontwikkelt zich in alle na verwijdering van de schildklier, daarom moeten hormonale pillen net zo veel worden gedronken als de arts voorschrijft tijdens de postoperatieve periode.

In de periode na de operatie voelen de patiënten:

  • keelpijn;
  • ongemakkelijke toestand in de nek en niet alleen;
  • de incisie kan opzwellen;
  • er kunnen schendingen van stem, heesheid zijn.

Er kan ander ongemak zijn. Postoperatieve ziekte passeert binnen een paar weken, als er geen koorts is.

De schildklier is verwijderd, wat nu?

Als u de schildklier verwijdert, hoe moet u dan leven? Therapie zal de patiënt helpen het toekomstige leven te normaliseren. Ja, je moet het hele leven pillen drinken, maar je kunt eraan wennen. Het verhogen van het niveau van hormonen zal kunstmatig anders moeten zijn, anders zijn complicaties mogelijk. Het hormonale probleem zal met behulp van pillen worden opgelost. Wanneer er een afname van calcium in het lichaam is, moet het worden aangevuld, met geneesmiddelen die calcium bevatten. Hoeveel moet worden ingenomen - de arts zal de norm vaststellen.

Het leven na verwijdering van het schild van de eierklier wordt volledig aangepast, u hoeft alleen te wennen aan kleine veranderingen, niet alleen in het lichaam.

Vrouwen en mannen na de operatie leven een normaal leven en houden zich aan bepaalde regels. Zelfs het voortplantingssysteem wordt hersteld. Het is alleen nodig om meer aandacht voor jezelf te krijgen.

Elke geopereerde vrouw en man onderzoekt systematisch na een bepaalde periode de endocrinoloog.

Wanneer de arts onderzoek verricht, controleert hij of er sprake is van echografie, houdt hij rekening met de algemene toestand, de aanwezigheid van complicaties:

  • of vrouwen hoesten;
  • of er hoofdpijn is;
  • of de lymfeklieren zijn vergroot;
  • of botten pijn doen;
  • Zijn er nieuwe formaties in de keel?

Heb ik speciaal voedsel nodig?

Als we het hebben over voeding, dan kun je na de operatie bijna alles eten. Er zijn geen specifieke beperkingen. Als de operatie wordt uitgevoerd om het orgel volledig te verwijderen, is het gebruik van jodiumhoudende producten niet langer zo relevant. Maar als de verwijdering gedeeltelijk plaatsvindt, dat wil zeggen dat een deel van het orgaan overblijft en zijn functies worden uitgevoerd, bijvoorbeeld, wordt het recht verwijderd, maar links blijft, in dit geval is het noodzakelijk om producten te gebruiken die jodium bevatten.

Bij het opstellen van uw eigen menu moet u er rekening mee houden dat het noodzakelijk is om te eten op een manier dat u niet veel overgewicht bereikt, vooral voor vrouwen, zij maken zich meer zorgen over hun eigen gewicht en het metabolisme wordt vertraagd tijdens de postoperatieve periode.

Het is beter om enkele tips te volgen:

  • Verminder het verbruik van gebakken goederen.
  • Uitsluiten van het menu producten die niet mogen worden geconsumeerd: gefrituurd, vet voedsel. Het is beter om voedsel te koken, te bakken of voor een paar te koken.
  • Toename van het dieet het aantal fruit, groenten, vis, stoom, gekookt.
  • Het gebruik van welke producten moeten worden verminderd: erwten, maïs, bonen. Deze producten dragen niet bij aan de opname van hormonale geneesmiddelen.
  • Het is verboden om op gewichtsreducerende diëten te zitten, als u wilt afvallen. Waarom? Diëten zijn stress en het is ongewenst.
  • Water is verplicht om te drinken.
  • Drink geen alcoholische, koolzuurhoudende dranken, sterke koffie of thee.
  • Rook niet - vooral voor mannen.

Je kunt alles eten, maar in gematigde porties.

Redelijke voorzichtigheid doet geen pijn:

  1. Sport is toegestaan. Je kunt het doen, maar je moet zware lichamelijke inspanning vermijden, wat gebeurt met verbeterde oefeningen. Deelnemen aan sportwedstrijden zijn het niet waard. Maar je kunt sport gebruiken voor herstel. We moeten de sport kiezen die bestand is tegen een verzwakte persoon na een ziekteorganisme. Sport moet bijdragen aan het creëren van een goed humeur, het verhogen van vrolijke energie.
  2. De hele dag doorbrengen in de zon is het niet waard. Het is niet nodig om warme plekken voor rust te kiezen zonder een arts te raadplegen.
  3. Het is de moeite waard om stoombaden in het bad te weigeren en warme baden te nemen.
  4. Je zult je zelfs bij koud weer moeten kleden. In de kast moeten warme wanten, sokken, sjaals, hoeden, truien.
  5. Slaap minimaal 8 uur ingesteld. Bel kan een koude douche nemen om slaperigheid te verlichten.
  6. Wees niet nerveus, vermijd stressvolle situaties. Het leven moet worden gemeten, kalm, gevuld met positieve emoties.
  7. Een blije glimlach zou zeker op het gezicht van de patiënt moeten verschijnen! Kijk komedies, lees humoristische werken.
  8. Het is noodzakelijk om hersentraining te doen. Je kunt beginnen met het oplossen van kruiswoordpuzzels, wiskundige problemen, het leren van talen.

Waarom let je niet op de gezondheidstoestand.

Optimisme is waar de patiënt vrienden mee moet zijn. Verwijdering van de schildklier is geen zin.

beoordelingen

Anna: "Mijn schildklier is volledig verwijderd 01. 11. 2014. De operatie verliep uitstekend. Complicaties werden niet waargenomen. De stem was niet verloren. Geen hoest. De zwakte is weg. Druk, pulse normaal. Slaap is ook normaal, zonder speciale pillen. Ik neem pillen die alleen hormonaal van aard zijn. Het litteken bleef nauwelijks merkbaar. Stemming verhoogd. Het herstelproces ging op punten: beter worden, beter worden, beter worden. "

Galina: "Ik heb niet lang over de operatie beslist, omdat ik twijfelde, las ik negatieve recensies. Chirurg endocrinoloog overtuigd. Hoe lang de operatie duurde, ik weet het niet meer, ik sliep gewoon. Ik voelde niet veel pijn. Hoest nam niet de moeite. Ik werd gewaarschuwd dat er een schorre stem zou zijn, maar ik was gewoon bang om te spreken. Toen was het eraan gewend. Nu ben ik eraan gewend om met nieuwe sensaties te leven, omdat er geen schildkliervloer is. Slaap is normaal. Gecontroleerd door de behandelende endocrinoloog. Hij stelde vast: je zult leven. En ik hoop voor een lange tijd. Nu is er geen probleem om af te vallen, maar denk er niet over na. Alles gaat voorbij en de ziekte ook. "

Operatie om de schildklier te verwijderen. Wie keek ernaar, alsjeblieft!

Er is een zeer grote kans op een operatie om de schildklier te verwijderen.

Het probleem begon 8-9 maanden na de geboorte van het kind. Ik begon sterk af te vallen, in het voorjaar begon ik warmte te gooien, de cyclus was verbroken. Ze wendde zich tot een gynaecoloog, ze verwees naar een endocrinoloog (ze hield niet van mijn ogen), en ze vergiste zich niet. Ik ben bijna een jaar geregistreerd bij Klovska, maar vond het niet leuk en besloot naar een ander centrum te gaan. Ze adviseerden me over Reitarskaya 22. Ik ging daarheen, de uzist en de dokter hadden het over de operatie.

Maar ik weet het niet. Ik huil. Ik wil geen operatie.

Ik begrijp niet eens de redenen voor het verschijnen van een probleem met de schildklier, alles was in orde vóór de geboorte. Ik ben 25 jaar oud.

Kan iemand een soortgelijk probleem tegenkomen, hoe loste je het op ??

Ik zou dankbaar zijn voor alle antwoorden.

Gepubliceerd op 13 april 2016 om 17:18 uur

28 opmerkingen

Tirazol dronk? Hebt u thyreotoxicose?

Heel erg bedankt!
Vandaag de woorden van de dokter bevestigd. TTG -26, 87 horror. (((
Heeft je familie een operatie ondergaan?

Nee, thu-do glorie zij aan zij, behandeld met medicijnen

ttg heb je een heel hoog, nu en in de laatste helft van het jaar zijn alle drie de hormonen normaal

Ga terug naar de artsen. Zo'n operatie is een extreem geval. Het is dan mijn hele leven aan hormonen.

Azalia 13 april 2016 17:45 uur

Nee. Dit is slechts een overmaat aan hormonen, dus een deel van de schildklier is verwijderd. Mijn schoonmoeder had zo'n operatie 15 jaar geleden, alles is in orde!

Iness33 13 april 2016, 17:27

als je uit Kiev komt, is er een tak op de schildklier op m. Zhytomyr, als je contacten wilt leggen

Celeste22 13 april 2016, 17.45 uur

Ik heb ook thyreotoxicose, ik drink al tien maanden tyrosol. Hormonen liggen al iets boven de bovengrens van de norm, en in het begin zijn ze volledig van de schaal. Ik drink alba, het normaliseert het werk van de schildklier. Zoek de Potentilla-wortelwit en bak deze een paar maanden. spreek erg helpt

Mijn vriend is verwijderd. In Kiev.
Het is goed
Gewoon de hele tijd hormonen drinken.

Elena_K 13 april 2016, 18:07

Mijn tante is vorig jaar in het regionale ziekenhuis verwijderd. Ze werkt daar, daar en verwijderd. Nu is alles in orde, haar toestand is verbeterd, haar gezicht begon er normaal uit te zien (vóór de operatie was het alsof de bijensteken). Over hormonen.

Ik maak me de meeste zorgen dat we nog kinderen hebben.

Raisa 13 april 2016, 19:08

externe schildklier is geen contra-indicatie voor zwangerschap

Eb de kans op een miskraam ((

Raisa 13 april 2016, 10:50 uur

pah-pah, alles is goed. het belangrijkste is om het niveau van hormonen te regelen

mamoska 13 april 2016, 18:16

Ik heb een andere dokter nodig. Mijn baas had ook een probleem na veel stress. Verzonden om te verwijderen. Maar naarmate de tijd verstreek, kalmeerde alles. Nu alleen drankjes van de schildklier. Je kunt altijd verwijderen, niet haasten. Het is niet kwaadaardig in je en de mate is niet hoog, je moet nog steeds worden onderzocht.

KNata 13 april 2016, 18:34

Mijn moeder werd verwijderd op de leeftijd van 20, nu is ze 65. Dit is niet zo'n vreselijke operatie. Wees niet bang, maar dan zullen er minder problemen zijn.

zondag 13 april 2016, 19:23 uur

Hormonen drinken mijn hele leven. Als u de schildklier verwijdert of niet verwijdert.
Ik ben niet verwijderd, omdat er veel kleine knooppunten zijn.
Een vriend had een struma, kon niet zoveel slikken, en, nou ja, in de hitte gegooid zoals je was. Veel analyses, consultaties - hebben een operatie aangewezen. Afgelopen jaar gedaan. Voelt nu beter. Ze was 55.

Elenka_Buk 13 april 2016, 20:31

Ik heb ongeveer 3 jaar geleden verwijderd. Na lang zoeken naar een goede endocrinoloog op haar plek in Poltava, vervolgens in Kharkov, vervolgens in verschillende klinieken in Kiev, stopte ze met die op Klovskaya. Ik vond alles leuk. Nu leef ik van Eutiroks kunstmatige hormonen. De toestand is veel beter dan vóór de operatie. Regelmatig regel ik hormonen.
Als u bent behandeld en er zijn geen resultaten, dan is een operatie de uitweg. Maar vanuit mijn eigen ervaring kan ik u adviseren om verschillende artsen te raadplegen en vervolgens een beslissing te nemen.

Goede avond.
Is alles slecht met endocrinologen in Poltava? Ik dacht dat er iemand anders was om mee te overleggen, maar is het beter om meteen naar Kiev te gaan? (Er is veel nodulair struma, mijn arts heeft een verwijzing voor de operatie gegeven en de chirurg zei dat hij het na de biopsie nog niet had verwijderd.

Elenka_Buk 13 april 2016, 21:54

In Poltava werden alle endocrinologen omzeild. Ik was genezen. hormonen begonnen op en neer te springen. toestand was dun. ze zeiden te verwijderen, de kosten van de operatie werd meer genoemd dan het mij in Kiev kostte.
Ik had geen knopen. als je verteld wordt te observeren, wacht dan, geef periodieke analyses om de dynamiek te traceren.
De knopen van mijn moeder deden ook een biopsie en zeiden tijdens het kijken.
Als er sprake is van een operatie, wees dan niet bang, dit is geen super gecompliceerde operatie, al op de derde dag dat ik liep, werd ik na 5 dagen ontslagen. het belangrijkste is om een ​​chirurg te vinden die gespecialiseerd is in endocrinologische operaties, en niet vandaag de bijlagen snijdt, en morgen de schildklier. Ik vond de kliniek op Klovskaya leuk omdat er chirurgen-endocrinologen zijn. gecommuniceerd met patiënten in het ziekenhuis, iedereen prees alle chirurgen - geen enkele slechte beoordeling.
Beterschap snel!

Ik weet het niet, misschien heb ik zo'n dokter. Kashperskaya V.Ya.
Ze heeft me in december vervangen door Tirazole en gezegd: laten we eens kijken wat er gebeurt. Het werd zeker slechter, dus ging ik van daar.

Mijn_land 13 april 2016, 21:55 uur

Mam was een verwijderingsoperatie voorgeschreven.
Er was een teriotoksikoz, dus dat is het nog steeds! Gewicht verloren, mijn moeder voelde zich erg slecht. Toen dronk hij tyrosol, maar het leverde hem veel lever op, alle artsen adviseerden om te verwijderen. We wachten nu op de operatie.

Gezondheid voor uw gezin!)))

SladkoEjka 13 april 2016, 22:29 uur

Probeer een andere consultatie bij het Instituut voor Endocrinologie op Vyshgorodskaya St.
Ik kreeg eerst te horen dat ik moest verwijderen, daarna hebben ze het hoofdstel gecontroleerd, de analyses, ze hebben een biopsie gedaan en besloten te observeren. Al twee jaar verveelt ze en baart een gezond kind.
Maar daar zou ik u ook aanraden om verschillende artsen te bezoeken, daar in een taxi. chirurgen, endocrinologen, elke dag van de week een andere dokter. Maar ze nemen alleen met hun teugel, er is een arts die Lyutkevitsj Tatiana overbrugt, zo lijkt het, zeer aandachtig en nauwgezet. En op dezelfde plaats als bij analyses, was het goedkoper dan redelijk, maar langer wachten.

Chirurgische behandeling van schildklier plus beoordelingen die een operatie ondergaan

Als u dit artikel leest, betekent dit dat u op de een of andere manier geïnteresseerd bent in materiaal over chirurgische ingrepen op de schildklier. De redenen voor deze interesse kunnen verschillende factoren zijn: ofwel moet je een operatie aan de schildklier hebben of je hebt deze procedure al ondergaan, of deze vraag is verschenen voor je goede vriend, vriend of kennis. En dat is niet verwonderlijk, want in onze tijd zijn schildklierpathologieën zo frequent dat bijna iedereen geïnteresseerd moet zijn in welke ziekten de schildklier vereist en wat de gevolgen kunnen zijn na de operatie.

Indicaties voor een operatie

Zoals u begrijpt, nemen niet alle patiënten met schildklierpathologie een operatie aan. Het hangt allemaal af van de aard van het neoplasma (met andere woorden, het knooppunt).

Als volgens internationale standaarden een knooppunt van meer dan 1 cm wordt gevonden, wordt een fijne naald-aspiratiebiopt naar de patiënt afgenomen. Op basis van de resultaten wordt een verder behandelplan opgesteld. Heel vaak, volgens de resultaten van een biopsie, is de tumor een colloïde knooppunt. In ongeveer 90% van de gevallen is het een goedaardig proces dat niet levensbedreigend is voor de patiënt. Vaak hebben deze tumoren geen behandeling nodig.

Als de diagnose een folliculaire tumor van de schildklier is, is de operatie onvermijdelijk. Omdat dit zowel een goedaardig proces (folliculair adenoom) als kwaadaardig (folliculair carcinoom) kan zijn. Lees precies over het type knooppunt voordat een operatie onmogelijk is. De histoloog kan na de operatie bepalen tot welke soort de tumor behoort.

Een andere van de belangrijkste indicaties voor chirurgische oplossing van het probleem zijn kwaadaardige tumoren - kanker dus.

Er zijn verschillende soorten schildklieraandoeningen:

  • Papillaire kanker - komt voor bij 75-85% van de patiënten;
  • Folliculair - 10-20% van de gevallen van morbiditeit;
  • Medullary - 5-8% van de pathologieën van kanker van de klier;
  • Anaplastisch - uiterst zeldzaam, minder dan 1% van de gevallen.

In het geval dat een van de bovenstaande diagnoses wordt gemaakt, moet men niet in paniek raken. Volgens de statistieken hebben meer dan 90% van de patiënten positieve behandelresultaten. Het belangrijkste is om niet uit te stellen, maar om zo snel mogelijk een chirurg-endocrinoloog te raadplegen om de volgende onderzoeken en behandeling van de schildklier van de patiënt te bepalen.

Soorten chirurgische ingrepen

  1. Hemithyroidectomy - verwijder de helft van de schildklier (één van de lobben) bij patiënten met een folliculaire tumor of een toxisch nodulair struma.
  2. Thyroidectomie - verwijder al het weefsel van de schildklier volledig. Het wordt gebruikt voor de behandeling van patiënten met ziekten zoals de ziekte van Basedow, multinodulaire toxische struma en kanker.
  3. Schildklierresectie - gebruikt om een ​​deel van het glandulaire weefsel (uiterst zeldzaam) te verwijderen bij de behandeling van patiënten met Hashimoto-thyroïditis (een hypertrofische vorm van auto-immune thyroïditis).

Mogelijke postoperatieve complicaties

Natuurlijk is er bij elke chirurgische ingreep altijd een risico op complicaties. Ja, de operatie aan de schildklier is een redelijk veilige procedure, maar toch zijn er soms onaangename gevolgen verbonden aan de operatie.

Het is een feit dat zeer belangrijke zenuwen, grote bloedvaten, bijschildklieren, slokdarm en luchtpijp aan de klier grenzen. Dit is precies de moeilijkheid om operaties uit te voeren op de schildklier, omdat schade aan een van de nabije objecten storingen in het functioneren van het menselijk lichaam kan veroorzaken, met alle gevolgen van dien.

Zelfs voordat de schildklier wordt geopereerd, informeert de arts de patiënt over alle mogelijke bijwerkingen van dit type behandeling.

Er zijn vijf belangrijke problemen die zich later bij de operatie kunnen voordoen:

  1. Parese van de terugkerende zenuw. Het veroorzaakt een- en tweezijdige parese van de larynxspieren. In het eerste geval is de sonore stem gestoord, soms kan de patiënt alleen fluisterend spreken. In de tweede - het volledig verdwijnen van de stem en de kennelijke ademhalingsmoeilijkheden.
  2. Postoperatieve bloeding. Het is uiterst zeldzaam! Dit zijn voornamelijk gevolgen van de operatie bij patiënten met diffuse of nodulaire struma. Voor toxische struma wordt de bloedstroom in het weefsel van de schildklier aanzienlijk verbeterd.
  3. Subcutaan hematoom. In het gebied van de hechting accumuleert bloed of sereuze vloeistof, die wordt verwijderd door het doorprikken van de wondholte.
  4. Suppuratie van de wond. Dit probleem komt zeer zelden voor. De mogelijkheid van een ontstekingsproces - één geval op duizend.
  5. Postoperatieve hypoparathyreoïdie. De functie van de bijschildklieren die parathyroïd hormoon produceren, dat verantwoordelijk is voor het verhogen van het calciumgehalte in het bloed, is verminderd. Dit probleem is tijdelijk van aard en komt niet vaak voor.

Eventuele complicaties die later kunnen optreden bij een schildklieroperatie zijn volledig geëlimineerd. Het volstaat om de juiste en tijdige behandeling uit te voeren.

Opmerkingen van patiënten die een operatie aan de klier hebben ondergaan

Bij het voorbereiden van het informatiemateriaal werd een onderzoek uitgevoerd van patiënten die een operatie aan de schildklier hadden ondergaan. Het doel van deze procedure was om u de gelegenheid te bieden om de getuigenissen te lezen van mensen die geconfronteerd werden met het betreffende onderwerp. Sommigen vertelden over de gevolgen van de operatie, respectievelijk negatieve recensies achtergelaten, anderen beschreven de positieve momenten van de ervaren procedure.

Daarom willen we enkele recensies in het artikel presenteren:

Valery S., 36 jaar oud. Yaroslavl.

De moeder van mijn vrouw stierf aan schildklierkanker. Daarom deed Sveta voor haar rust elk jaar een echografie van de schildklier. Toen we in 2010 besloten om een ​​tweede baby te nemen, onderging de vrouw een reeks onderzoeken, inclusief een echografie van de schildklier. Ze vond een bundel. Artsen zeiden dat er niets vreselijks is, zeggen ze, een half jaar wachten, en dan een tweede echografie. Maar één arts adviseerde om een ​​biopsie te doen (heel erg bedankt!).

Na de analyse werd een schokkende diagnose onthuld - papillair carcinoom. We gingen meteen naar de chirurg-endocrinoloog. Hij adviseerde om de schildklier volledig te verwijderen. Wat we deden. Dan therapie met radioactief jodium.
Inderdaad, Sveta heeft een klein litteken en moet één keer per dag een pil slikken, maar ze is springlevend.

Twee jaar later werd ze zwanger, zag ze tijdens de zwangerschap een iets grotere dosis van het medicijn. Alles ging goed, en vorig jaar beviel ze van mijn langverwachte zoontje.

Daarom ben ik de arts die ons heeft geholpen oprecht dankbaar! Geloof me, het is beter om een ​​operatie te hebben en te leven! Een tablet per dag is geen probleem!

Ilona Savina, 43 jaar oud. Kolomna.

Een paar jaar geleden werd mijn schildklier verwijderd. Artsen zeiden dat het beter zou zijn. Maar ik voelde niet zoveel. Ik vraag me af of postoperatieve hypothyreoïdie is wat ze "beter" bedoelden? Nu moet je constant pillen drinken. Ik weet echt niet of het nodig was om een ​​operatie aan de schildklier uit te voeren of niet!

Tatiana R., 27 jaar oud. Tsjechov.

In november vorig jaar begon ik me zorgen te maken over iets... Sommige onbegrijpelijke depressies, stikken, soms was het zelfs pijnlijk om te slikken. Een vertrouwde verpleegster (die naast de deur woont) adviseerde om naar een endocrinoloog te gaan en de schildklier te controleren.

Al in maart van dit jaar deed ik, zoals ze zei, hetzelfde. De arts vond een zegel en zei dat ik een nodulair struma had. Zei om een ​​biopsiesite te doen. Als gevolg hiervan bleek dat ik een folliculaire schildkliertumor heb.

De endocrinoloog zei dat hij dringende operaties nodig had.

Vijf dagen na de operatie lieten ze me naar huis gaan vanuit het ziekenhuis. Twee weken later genas de wond, er was een klein litteken, ongeveer 1,5 cm, ik fixeerde de naden niet, maar verzegelde de wond met wat wonderlijm.) Gelukkig was de schildkliertumor, zoals later bleek, goedaardig.

Nu leef ik op dezelfde manier als voorheen, vooral geen veranderingen, alleen nu stoort niets me meer!

Nikolai Nikolaevich, 41 jaar oud. Moskou.

Een paar jaar geleden werd ik gediagnosticeerd met een nodulaire struma, en om precies te zijn - een multinodulaire toxische struma. Omdat het zich al heel lang ontwikkelde, zei de dokter dat er maar één uitweg was: thyreoïdectomie van de schildklier (in het algemeen verwijdering).

Dus, luister naar de dokter. En nu lijd ik aan postoperatieve hypothyreoïdie, en ben ik ook zeer goed hersteld.

Natalya Vasilyeva, 32 jaar oud. Moskou.

Ik heb een diffuse giftige struma van de schildklier voor meer dan 6 jaar. Gedurende deze periode waren er twee terugvallen. Mijn man en ik zijn bijna 4 jaar getrouwd. Het is tijd om ook aan kinderen te denken, vooral omdat de leeftijd al... nou ja, je begrijpt het wel.

Ze kwam naar haar endocrinoloog. Hij vertelde me dat je, om van thyrotoxicose af te komen, het beste een operatie kan ondergaan. In het begin was het eng! Ik heb recensies gelezen, overleg gepleegd met mijn man. En toen besloot ik - nou ja, het moet zo nodig zijn (ik wilde echt een baby baren)!

Ik was geopereerd (verwijderde de hele schildklier). Een paar dagen later werd gelost. Al snel ging ik aan het werk. Nu ga ik hier met zwangerschapsverlof! Dus ik ben heel blij dat ik het risico van een operatie heb genomen - het was de juiste beslissing!

Marina Yu, 24 jaar oud. Smolensk.

Vanwege het feit dat de arts vorig jaar naar een vrij grote knoop tastte (omdat het een colloïde bleek te zijn), werd ik één lob van de schildklier verwijderd. En maak je geen zorgen, ik leef zoals voorheen! Na de operatie nemen zelfs medicijnen geen medicijnen. Het enige wat overblijft is een klein litteken, en dan - het is bijna onzichtbaar.

Irina Tatarinovich, 48 jaar oud. Sergiev Posad.

Op 37-jarige leeftijd had ik een operatie aan de schildklier (hyperthyreoïdie). Ze zeiden dat er vrijwel geen gevolgen zouden zijn. En in de loop van de operatie werd de terugkerende zenuw aangeraakt en stoorde ik mijn stem. Al 11 jaar lang leef ik hiermee, maar ik ben er nog steeds niet aan gewend - ik ben heel complex in het omgaan met klanten.

Verwijdering van de schildklier!

Comments

Vertel me, ben je met een operatie beland? Hoe is het gegaan? En wie deed dat?

verwijderd. Alles is geweldig! Een jaar al op hormonen, de naad is bijna niet zichtbaar, zij het een grote. Ik zal er meer over schrijven. Ssylochku dan gooi je.

deed in GKB №70 in Novogireyevo chirurg Meldzikhov Taimuraz Borisovich.

God zegene hem.

Ja, bedankt. Mijn moeder heeft ook de diagnose gesteld. Hier zijn we op zoek naar informatie

wees niet bang!

zeg tegen mama dat alles goed komt!

alleen direct na de operatie zal er natuurlijk ongemak zijn, maar het gaat heel snel voorbij en is vergeten.

Ik had ook een knoop gedurende 10 jaar, hoewel hormoontests normaal waren, één kwab verwijderde, de postoperatieve periode snel en bijna pijnloos overging (nadat de CS veel erger is)), drink ik elke ochtend hormonen, niet vet, ik rook niet, ik volg het dieet niet )

Mijn tante was in 55 jaar (vanwege de knooppunten) de schildklier volledig verwijderd. Dieet is mijn hele leven nodig. Omdat haar artsen het zeiden, maar ze bleef brood, suiker eten en kreeg in 1 jaar 30 kg. Wanneer het ophoudt om alle 'schadelijke' te eten, dan gaat het gewicht maar heel langzaam (in een maand met 2-3 kg).. Maar ze heeft al vanwege haar leeftijd niet kan of wil zichzelf niet verloochenen

Goede middag Heeft een operatie in mei van dit jaar. Als u geïnteresseerd bent, schrijft u dit in een persoonlijk bericht

Kijk hier clinics hieronder, kan ergens anders beoordelingen vinden: http://medbooking.com/services/category/udalenije-shhitovidnoj-zhelezy. In sommige gevallen schrijft de arts het verwijderen van de schildklier voor met behulp van endoscopische chirurgie: in plaats van een vrij grote incisie in de nek, worden kleine incisies en miniatuurinstrumenten gebruikt - dus zoek een goede dokter!

bedankt het is allemaal duidelijk) Op internet heb ik al alles gelezen.

als we van de schildklier spreken, worden ze dik, met zijn onvoldoende functie, dat wil zeggen, het gebrek aan schildklierhormonen.

Heeft een dieet het nodig?

Licht, na de operatie lijkt nodig te zijn.

En wat? De schoonzus had een deel van de schildklier weggesneden, ze hoorde niet dat ze diëten had voorgeschreven, het enige dat onmiddellijk na de operatie het voedsel zacht had moeten zijn. Misschien zelfs jodiumbevattend beperkt, dat weet ik niet meer.

Nou, ik wil alle informatie verzamelen. Op internet zijn veel dingen geschreven. Ik zou graag de mensen willen lezen die dit hebben meegemaakt)

Schrijven artsen iets?

Mijn moeder is nu in het ziekenhuis voor profylaxe, gaf een buurman op de afdeling om een ​​krant of een tijdschrift te lezen, de Folk Healer, een paar pagina's over de schildklier. Is aan het studeren)

Yanka, verdomme (((
Wel dat je iets hebt bereikt.

Natus, hallo! Ik heb het niet bereikt! Ik werd geobserveerd, getest en alles gaat goed met mij. Hormonen zijn altijd normaal. Maar de groei stopt niet! De schildklier zelf groeit en de knoop in de linker kwab groeit. En fatsoenlijk, ze zijn al gegroeid in 20 jaar, dus de operatie is een kwestie van tijd. Ik kan het nu niet doen, maar omdat de groei houdt niet op, je moet het later nog doen.

waarschijnlijk al meer dan 5 jaar gewend.

Meiden, het spijt me, ik ga naar binnen, vertel me de dokter voor de operatie, het is heel noodzakelijk

Leven na verwijdering van de schildklier bij vrouwen

Het is moeilijk om een ​​operatie aan de schildklier uit te voeren. Maar ze worden gemaakt, moet worden opgemerkt, met succes. Daarom, als de arts erop staat, na de tests, echografie is beter om de verwijdering van de schildklier, de gevolgen voor vrouwen te maken, (beoordelingen bevestigen dit) in de meeste gevallen zijn niet negatief. Na operaties is de toestand van de patiënt genormaliseerd met 90%, complicaties treden in zeldzame gevallen op. Niet een lange postoperatieve periode, de gevolgen, complicaties kunnen zijn, maar ze zijn uiterst zeldzaam.

De schildklier is klein van formaat, maar nauw verbonden met vele organen en beïnvloedt hun werk. Als haar werk gestoord is, is ze geïnfecteerd, dan zullen de rest van de menselijke organen niet normaal werken. Daarom, wanneer gedetecteerd op echografie: afbeeldingen van knopen, tumoren - artsen schrijven een operatie voor. De ziekte kiest niet het geslacht van een persoon, maar vrouwen lijden meer.

Schildklierkanker

Kanker is het stadium waarin de formaties beginnen te vormen vanuit de cellen:

  • papillair - meer dan 80% van de patiënten lijdt aan papillaire tumoren;
  • folliculair - ongeveer 29% van de patiënten wordt voor een operatie gestuurd;
  • medullair - slechts 8% van de patiënten heeft een operatie nodig;
  • er is nog steeds een zeer zeldzame anaplastische pathologie, het treft slechts 1% van de geïdentificeerde patiënten.

Een toename van het aantal geïnfecteerde mensen wordt waargenomen na het ongeluk in Tsjernobyl.

Hoeveel mensen in risicogebieden zijn niet getest op echografie? Maar sommige vormen van de ziekte kunnen alleen worden vastgesteld met behulp van echografie.

Anders zullen de geïnfecteerde cellen in de vaten doordringen en vervolgens worden ze met behulp van bloed naar nieuwe plaatsen gebracht waar ze metastasen kunnen vormen.

Het grootste risico op kanker wordt waargenomen in:

  • juveniele leeftijd 10 - 20 jaar;
  • Volwassen leeftijd 45 - 65 jaar.

Volgens de statistieken zijn er vier keer meer vrouwen dan mannen. Hoewel mannen niet altijd geven om hun gezondheid.

Er zijn zeer weinig sterfgevallen onder mensen met schildklierkanker. Volgens statistieken is dit cijfer minder dan een half procent. Meestal zijn de operaties succesvol.

Alleen de volledige verwijdering van een orgaan bij de juiste diagnose van kanker is de oorzaak van invaliditeit. Gedeeltelijke deletie van bijvoorbeeld het rechtergedeelte biedt zo'n mogelijkheid niet. Men gelooft dat het mogelijk is om normaal te leven en te werken met de juiste kwab, waarbij het hebben van de helft van het gezonde deel van de klier beter is dan helemaal niet hebben.

Kanker in diffuse en multinodulaire toxische struma

Auto-immuunziekte is een erfelijke ziekte, waarbij hypersecretie wordt waargenomen, dat wil zeggen dat het folliculaire weefsel van de endocriene klier toeneemt. Volgens de statistieken is het aantal vrouwen dat besmet is met deze aandoening tien keer meer dan dat van mannen.

De ernst van deze ziekte wordt bepaald wanneer een persoon halverwege werkt, en alleen dan worden de volgende symptomen overwogen. Dit betekent dat een verzwakt lichaam niet langer bestand is tegen normale belastingen. Dit aspect is een signaal om een ​​echo te maken en doorloopt het hele proces van diagnose bij de endocrinoloog.

De mate van malaise in diffuse giftige struma wordt ingedeeld in drie fasen:

  1. Relatief eenvoudig, d.w.z. eerste graad. Er is een nerveuze overexcitatie, verhoogde hartslag, een persoon kan afvallen, verminderde prestaties.
  2. De tweede graad wordt bepaald door dezelfde tekens, maar ze zijn helderder.
  3. De moeilijkste derde graad is wanneer een persoon helemaal niet kan werken. Bovendien neemt de lever in omvang toe, zijn er problemen met het hart.

De ziekte gaat soms gepaard met de vorming van verschillende knooppunten. Ze produceren een overmatige hoeveelheid hormonen die het lichaam negatief beïnvloeden. Het is mogelijk om de aanwezigheid van knopen en hun afmetingen te detecteren tijdens een echografisch onderzoek door een endocrinoloog. Het knooppunt heeft de vorm van een dichte bal, het kan zich aan de rechter-, linkerkwab of op de landengte bevinden. Alleen echografie toont de aanwezigheid van kleine knooppunten.

De ziekte kan met medicijnen worden behandeld, maar deze methode is niet erg effectief. Meer effect wordt verkregen wanneer chirurgen-endocrinologen aanbieden om een ​​operatie uit te voeren. Pas na het verwijderen van alle knooppunten van de patiënt kan de patiënt volledig herstellen, zal een normale activiteit leiden, het nemen van een hormonale medicijn, die een endocrinoloog zal benoemen.

De noodzaak om de klier te verwijderen

De tumor kan kwaadaardig en goedaardig zijn.

Een goedaardige tumor is een adenoom van de schildklier. Deze tumor heeft het uiterlijk van een goed gedefinieerde ovaal. Het ontwikkelt zich langzaam. Er is altijd een risico dat adenoom kanker wordt.

Schildklieradenoom kan met medicijnen worden behandeld, maar in gevallen waar er geen effect is, wordt verwijdering aanbevolen. Meestal ontwikkelt het zich op één aandeel. In uitzonderlijke gevallen, een volledige of bijna volledige verwijdering van de schildklier. Wanneer de verwijdering van de lob is voltooid, begint de postoperatieve periode, de gevolgen en complicaties die de therapie moet verwijderen.

In elk geval zijn er een aantal pathologieën waarbij het verwijderen van de schildklier de enige juiste behandelingsoptie is.

  1. Volledige verwijdering in combinatie met de lymfeklieren, bijschildklieren. Deze optie is bijvoorbeeld mogelijk als tijdens de echografie wordt onthuld: volledige vervorming van het orgel of beide lobben van rechts en links zijn beschadigd.
  2. Alleen het beschadigde onderdeel verwijderen. Tegelijkertijd blijven de bijschildklieren onaangetast.
  3. Snijd een rechterlob af.
  4. Verwijdering van cysten, knooppunt. In dit geval wordt de orgelvloer verwijderd. Wanneer bijvoorbeeld het rechterdeel is verwijderd, voert links alle functies uit.

Leven na de operatie

Een operatie om de schildklier te verwijderen wordt de oorzaak van de ontwikkeling van postoperatieve hypothyreoïdie. Door het zieke deel en de lobben van het schild van de eileiders te verwijderen, kun je het gezonde deel verlaten. Het resterende gezonde gedeelte van de lob zal alle functies uitvoeren. Als de hele schildklier wordt verwijderd, zal in dit geval hypothyreoïdie zeker verschijnen. Therapie zal patiënten helpen het te overwinnen.

Waarom verschijnt hypothyreoïdie? Deze ziekte wordt veroorzaakt door hormonale tekortkoming. Bij hypothyreoïdie is niet alleen het cardiovasculaire systeem gestoord, maar ook het brein, evenals de geslachtsdelen, enz. Hypothyreoïdie ontwikkelt zich in alle na verwijdering van de schildklier, daarom moeten hormonale pillen net zo veel worden gedronken als de arts voorschrijft tijdens de postoperatieve periode.

In de periode na de operatie voelen de patiënten:

  • keelpijn;
  • ongemakkelijke toestand in de nek en niet alleen;
  • de incisie kan opzwellen;
  • er kunnen schendingen van stem, heesheid zijn.

Er kan ander ongemak zijn. Postoperatieve ziekte passeert binnen een paar weken, als er geen koorts is.

De schildklier is verwijderd, wat nu?

Als u de schildklier verwijdert, hoe moet u dan leven? Therapie zal de patiënt helpen het toekomstige leven te normaliseren. Ja, je moet het hele leven pillen drinken, maar je kunt eraan wennen. Het verhogen van het niveau van hormonen zal kunstmatig anders moeten zijn, anders zijn complicaties mogelijk. Het hormonale probleem zal met behulp van pillen worden opgelost. Wanneer er een afname van calcium in het lichaam is, moet het worden aangevuld, met geneesmiddelen die calcium bevatten. Hoeveel moet worden ingenomen - de arts zal de norm vaststellen.

Het leven na verwijdering van het schild van de eierklier wordt volledig aangepast, u hoeft alleen te wennen aan kleine veranderingen, niet alleen in het lichaam.

Vrouwen en mannen na de operatie leven een normaal leven en houden zich aan bepaalde regels. Zelfs het voortplantingssysteem wordt hersteld. Het is alleen nodig om meer aandacht voor jezelf te krijgen.

Elke geopereerde vrouw en man onderzoekt systematisch na een bepaalde periode de endocrinoloog.

Wanneer de arts onderzoek verricht, controleert hij of er sprake is van echografie, houdt hij rekening met de algemene toestand, de aanwezigheid van complicaties:

  • of vrouwen hoesten;
  • of er hoofdpijn is;
  • of de lymfeklieren zijn vergroot;
  • of botten pijn doen;
  • Zijn er nieuwe formaties in de keel?

Heb ik speciaal voedsel nodig?

Als we het hebben over voeding, dan kun je na de operatie bijna alles eten. Er zijn geen specifieke beperkingen. Als de operatie wordt uitgevoerd om het orgel volledig te verwijderen, is het gebruik van jodiumhoudende producten niet langer zo relevant. Maar als de verwijdering gedeeltelijk plaatsvindt, dat wil zeggen dat een deel van het orgaan overblijft en zijn functies worden uitgevoerd, bijvoorbeeld, wordt het recht verwijderd, maar links blijft, in dit geval is het noodzakelijk om producten te gebruiken die jodium bevatten.

Bij het opstellen van uw eigen menu moet u er rekening mee houden dat het noodzakelijk is om te eten op een manier dat u niet veel overgewicht bereikt, vooral voor vrouwen, zij maken zich meer zorgen over hun eigen gewicht en het metabolisme wordt vertraagd tijdens de postoperatieve periode.

Het is beter om enkele tips te volgen:

  • Verminder het verbruik van gebakken goederen.
  • Uitsluiten van het menu producten die niet mogen worden geconsumeerd: gefrituurd, vet voedsel. Het is beter om voedsel te koken, te bakken of voor een paar te koken.
  • Toename van het dieet het aantal fruit, groenten, vis, stoom, gekookt.
  • Het gebruik van welke producten moeten worden verminderd: erwten, maïs, bonen. Deze producten dragen niet bij aan de opname van hormonale geneesmiddelen.
  • Het is verboden om op gewichtsreducerende diëten te zitten, als u wilt afvallen. Waarom? Diëten zijn stress en het is ongewenst.
  • Water is verplicht om te drinken.
  • Drink geen alcoholische, koolzuurhoudende dranken, sterke koffie of thee.
  • Rook niet - vooral voor mannen.

Je kunt alles eten, maar in gematigde porties.

Redelijke voorzichtigheid doet geen pijn:

  1. Sport is toegestaan. Je kunt het doen, maar je moet zware lichamelijke inspanning vermijden, wat gebeurt met verbeterde oefeningen. Deelnemen aan sportwedstrijden zijn het niet waard. Maar je kunt sport gebruiken voor herstel. We moeten de sport kiezen die bestand is tegen een verzwakte persoon na een ziekteorganisme. Sport moet bijdragen aan het creëren van een goed humeur, het verhogen van vrolijke energie.
  2. De hele dag doorbrengen in de zon is het niet waard. Het is niet nodig om warme plekken voor rust te kiezen zonder een arts te raadplegen.
  3. Het is de moeite waard om stoombaden in het bad te weigeren en warme baden te nemen.
  4. Je zult je zelfs bij koud weer moeten kleden. In de kast moeten warme wanten, sokken, sjaals, hoeden, truien.
  5. Slaap minimaal 8 uur ingesteld. Bel kan een koude douche nemen om slaperigheid te verlichten.
  6. Wees niet nerveus, vermijd stressvolle situaties. Het leven moet worden gemeten, kalm, gevuld met positieve emoties.
  7. Een blije glimlach zou zeker op het gezicht van de patiënt moeten verschijnen! Kijk komedies, lees humoristische werken.
  8. Het is noodzakelijk om hersentraining te doen. Je kunt beginnen met het oplossen van kruiswoordpuzzels, wiskundige problemen, het leren van talen.

Waarom let je niet op de gezondheidstoestand.

Optimisme is waar de patiënt vrienden mee moet zijn. Verwijdering van de schildklier is geen zin.

beoordelingen

Anna: "Mijn schildklier is volledig verwijderd 01. 11. 2014. De operatie verliep uitstekend. Complicaties werden niet waargenomen. De stem was niet verloren. Geen hoest. De zwakte is weg. Druk, pulse normaal. Slaap is ook normaal, zonder speciale pillen. Ik neem pillen die alleen hormonaal van aard zijn. Het litteken bleef nauwelijks merkbaar. Stemming verhoogd. Het herstelproces ging op punten: beter worden, beter worden, beter worden. "

Galina: "Ik heb niet lang over de operatie beslist, omdat ik twijfelde, las ik negatieve recensies. Chirurg endocrinoloog overtuigd. Hoe lang de operatie duurde, ik weet het niet meer, ik sliep gewoon. Ik voelde niet veel pijn. Hoest nam niet de moeite. Ik werd gewaarschuwd dat er een schorre stem zou zijn, maar ik was gewoon bang om te spreken. Toen was het eraan gewend. Nu ben ik eraan gewend om met nieuwe sensaties te leven, omdat er geen schildkliervloer is. Slaap is normaal. Gecontroleerd door de behandelende endocrinoloog. Hij stelde vast: je zult leven. En ik hoop voor een lange tijd. Nu is er geen probleem om af te vallen, maar denk er niet over na. Alles gaat voorbij en de ziekte ook. "

U Mag Als Pro Hormonen