De schildklier is een belangrijk orgaan van het endocriene systeem dat jodiumhoudende hormonen thyroxine en triiodothyronine produceert, die verantwoordelijk zijn voor het metabolisme, de celgroei en de levensvatbaarheid van alle organen en systemen van het menselijk lichaam. In de medische praktijk zijn er ziekten die volledig moeten worden verwijderd. Het is noodzakelijk om in detail te begrijpen hoe het leven te veranderen zonder een schildklier, wat moet worden gedaan om deze situatie te verlichten.

Hoe te leven zonder een schildklier

loading...

Een persoon zonder een schildklier verwijderd om medische redenen kan tijdens een aantal aanpassingen een volwaardig leven leiden. Om geen onomkeerbare gevolgen te krijgen in verband met het ontbreken van een autoriteit, is het noodzakelijk om zich aan bepaalde regels te houden, waaronder:

  • levenslange hormoonvervangingstherapie;
  • haalbare fysieke inspanning;
  • gezond eten;
  • regelmatige onderzoeken bij de endocrinoloog.

Als de schildklier wordt verwijderd, stopt de productie van hormonen die nodig zijn voor de normale werking van het lichaam. De acceptatie van een juiste geselecteerde dosering van synthetisch hormoon thyroxine verbetert de kwaliteit van leven van de patiënt.

Dagelijkse lichaamsbeweging is noodzakelijk, maar ze moeten worden uitgevoerd in een lichtgewicht versie, zonder de moeite te nemen.

De afwezigheid van de schildklier verplicht de patiënt zich te houden aan de juiste voeding met het overwicht van eiwitrijk voedsel, zeevruchten, melk, kwark, groenten en fruit in het dieet.

Voor vrouwen is de verwijdering van het gespecificeerde orgaan geen contra-indicatie voor zwangerschap en bevalling. Het vereist meer zorgvuldige observatie van een specialist en aanpassing van hormonale geneesmiddelen.

Het leven na resectie van de schildklier met de juiste aanpak kan vol en actief zijn.

Hoeveel leven na verwijdering van de schildklier

Volgens medische statistieken is de duur van het verblijf van de patiënt na het verwijderen van de schildklier volledig afhankelijk van de mate waarin ze voldoen aan alle aanbevelingen van de behandelend endocrinoloog. Bij gebrek aan een tijdige en evenredige behandeling van het aangewezen orgaan, wordt de levensverwachting merkbaar verminderd.

complicaties

loading...

Complicaties na verwijdering van de schildklier zijn zeldzaam, maar moeten niet worden genegeerd.

Aan het einde van de herstelperiode, een maand na de operatie, keert de patiënt, rekening houdend met alle aanbevelingen van de arts, vaak terug naar het normale leven.

Complicaties die worden verkregen tijdens operaties worden verklaard door de anatomie van de schildklier, die zich dicht bij de zenuwstammen bevindt, grote bloedvaten. Deze complicaties omvatten:

  • subcutaan bloeden met de vorming van een tumor en een blauwe plek;
  • bijschildklierletsel met toevallen, ernstige hoofdpijn;
  • knijpen of incisie van de terugkerende larynx-zenuw met disfunctie van ademhalen en slikken, parese van de stembanden;
  • verwonding van nabijgelegen lymfeklieren;
  • infectie van de wond, vergezeld van hoge lichaamstemperatuur, pijn en afscheiding van etter.

In deze gevallen, voor het herstel van de gezondheid vereist een tweede chirurgische ingreep.

Absolute insufficiëntie van een afgelegen schildklier wordt getoond:

  • depressieve toestand;
  • stemmingswisselingen;
  • droge huid;
  • bradycardie, etc.

Correctie van vervangende therapie en aanbevelingen van de endocrinoloog helpen endocriene verstoring voorkomen.

beoordelingen

loading...

Alena, 29, Moskou.

Enkele jaren geleden had ik een volledige resectie van de schildklier vanwege de vorming van een kwaadaardige tumor erop. Tegelijkertijd werden nabijgelegen lymfeklieren ook verwijderd. Ik moest chemotherapie doen. Het postoperatieve herstel was lang en moeilijk, maar gelukkig met de artsen en verpleegsters. Nu mijn leven normaal is geworden, is mijn gezondheid normaal, ik ben eraan gewend om regelmatig pillen te slikken. Regelmatig onderga ik een onderzoek door een endocrinoloog. Ik wil snel naar het werk gaan.

Igor Nikolaevich, 56 jaar oud, Volgograd.

Schildklierproblemen zijn lang geleden begonnen. Ik was in een staat van voortdurende depressie en vermoeidheid, ik had nergens meer kracht voor, verschillende ziektes overwonnen mij, stopten me als een persoon te voelen. Na het onderzoek werd een diffuse struma gediagnosticeerd en behandeling voorgeschreven. Constante medicatie, blootstelling aan jodium bracht geen verlichting.

Mijn arts stelde een operatie voor om de schildklier te verwijderen, legde de consequenties uit. Ik besloot om een ​​kans te wagen. De operatie zelf en het herstel verliepen goed. Nu voel ik me beter. Ik moest mijn levensstijl een beetje aanpassen en niet te vergeten om pillen te nemen, maar dit is niet eng.

Leven zonder beoordelingen van de schildklier

loading...

Valentina Bach 4 mei 2011, 17:30 uur

Re: Leven zonder een schildklier.

Vagrant 04 mei 2011, 19:40

Re: Leven zonder een schildklier.

Sergey Sergeevich 04 mei 2011, 21:46

Re: Leven zonder een schildklier.

Andrey_p 09 mei 2011, 17:33

Re: Leven zonder een schildklier.

Valentina Bach 11 mei 2011, 17:51 uur

Leven zonder een schildklier.

TheOleg 11 mei 2011, 19:04

Re: Leven zonder een schildklier.

Andrey_p 12 mei 2011, 17:35

Re: Leven zonder een schildklier.

Kauw 12 mei 2011, 21:22

Re: Leven zonder een schildklier.

Arnold 13 mei 2011, 05:33 uur

Re: Leven zonder een schildklier.

Andriyp 01 jun 2011, 22:28

  • Verwante onderwerpen Antwoorden op antwoorden Laatste bericht
  • Alles over thyrotoxicose (giftige struma, toxisch adenoom, enz.). Wie heeft een verhoogde schildklierfunctie - kijk hier.
    1, 2, 3, 4sboyeerrrr »14 mei 2011, 20:07 34 Antwoorden 5090 Weergaven Laatste bericht sboyeerrrr
    14 mei 2011, 21:55 uur
  • jodidepreparaten bij de behandeling van schildklierpathologie. Wanneer is het nodig en wanneer niet?
    1, 2milsa »13 mei 2011, 02:08 11 antwoorden 1806 Views Laatste bericht milsa
    26 januari 2012, 01:28
  • Heeft iemand een punctiebiopt van de schildklier gemaakt?
    1, 2, 3, 4Maribel »18 mei 2011, 20:14 34 Reacties 2995 Weergaven Laatste bericht sboyeerrrr
    07 jul 2011, 08:49
  • Methoden voor het omgaan met schildklierknobbeltjes met behulp van ethanol sclerotherapie, laser. thermotherapie, radiofrequentie thermodeviatie. Schildkliercysten.
    1, 2Hape »19 mei 2011, 20:17 13 Reacties 5397 Weergaven Laatste bericht Рева
    17 juli 2011, 18:01 uur
  • Verminderde schildklierfunctie
    1. 6, 7, 8Sensei »Jan 16 2012, 06:06 AM 76 Reacties 5007 Bezichtigingen Laatste bericht borisVII
    Okt. 01 2012, 07:10

Wie is er nu op de conferentie

Momenteel browsen op dit forum: geen geregistreerde gebruikers en gasten: 1

Hoeveel leven er na het verwijderen van de schildklier en wat is de mogelijke manier van leven?

loading...

De schildklier maakt deel uit van het endocriene systeem van de mens. Zijn functie is de synthese van een breed scala aan hormonen die het werk van verschillende organen en lichaamssystemen reguleren. Het is buitengewoon moeilijk om het belang van dit lichaam te overschatten.

In dit verband rijst de vraag - is het zelfs mogelijk om zonder schildklier te leven? Met de juiste onderhoudstherapie en een bepaalde levensstijl is het natuurlijk mogelijk. Maar omdat de schildklier nog steeds een vrij complex en noodzakelijk orgaan is, zodat het leven na de operatie op de schildklier helder en vol blijft, is het noodzakelijk om op de hoogte te zijn van alle omstandigheden in de postoperatieve periode. Overigens wordt tijdens de operatie aan de schildklier niet altijd het hele orgaan tegelijk verwijderd, soms is het voldoende om alleen het betreffende deel te verwijderen. Maar tegelijkertijd kan het leven na de operatie abrupt veranderen.

Indicaties voor verwijdering van de schildklier

loading...

De indicatie voor verwijdering is niet één specifieke ziekte - pathologieën waarvan de behandeling op andere manieren onmogelijk is, verschillende:

  1. Kanker van de schildklier. Er zijn verschillende soorten raciale tumoren, die respectievelijk met verschillende snelheden groeien. In sommige gevallen volstaat het om het getroffen deel van de schildklier te verwijderen en de gezondheidstoestand van een persoon wordt snel weer normaal. Sommige tumoren zijn veel gevaarlijker, in dit geval is het noodzakelijk om de schildklier volledig te verwijderen, en ook de lymfeklieren in de buurt van de schildklier moeten worden verwijderd. Bij een ernstige vorm van kanker is niet bekend hoe lang de persoon zal blijven leven - in beide gevallen is de prognose puur individueel.
  2. Diffuse struma - ontwikkelt door het grote aantal hormonen en cellen geproduceerd door de schildklier. In een vroeg stadium van deze ziekte wordt therapie met jodiumbevattende geneesmiddelen toegepast. En als de behandeling geen effect heeft, wordt de schildklier verwijderd.
  3. Multinodulaire struma. Deze pathologie wordt gekenmerkt door het verschijnen van verschillende klieren in de klier. Elk van hen afzonderlijk is niet gevaarlijk, maar de aanwezigheid van 5-6 knooppunten veroorzaakt een verhoogde productie van hormonen, wat een vereiste is voor de behandeling. De operatie wordt in dit geval uitgevoerd na een poging om de patiënt op een medische manier te genezen.
  4. Folic Tumor. Meestal wordt een dergelijke diagnose gesteld als het niet mogelijk is om te bepalen of de ziekte kanker is of niet. Als tegelijkertijd de menselijke toestand snel verslechtert, wordt besloten de schildklier volledig te verwijderen. Na verwijdering wordt een biopsie uitgevoerd in een kuur die de aard van de tumor verduidelijkt. Dit is nodig om te begrijpen of de patiënt verdere behandeling nodig heeft.
  5. Borstkropgezwel. De ziekte is vergelijkbaar met diffuse struma, met het verschil dat de tumor achter het borstbeen groeit en geleidelijk aan in de luchtpijp knijpt, in deze situatie begint de persoon geleidelijk te stikken. Na verwijdering van de tumor wordt de normale ademhaling hersteld en met de juiste therapie verandert de kwaliteit van leven van de patiënt niet.
  6. Knopen in de schildklier. De aanwezigheid van één of twee knooppunten heeft in de regel geen invloed op iemands welzijn. Maar sommige mensen hechten veel waarde aan hun uiterlijk en als zo'n knoop zichtbaar is op de keel, staan ​​ze erop de schildklier te verwijderen. Als er geen contra-indicaties voor een dergelijke operatie zijn, wordt deze uitgevoerd in overeenstemming met de wensen van de patiënt.

Postoperatieve periode

loading...

Het leven zonder schildklier begint direct na de operatie. En in de eerste 2-3 weken ervaart een persoon pijn in het strottenhoofd, weke delen zwellen en interfereren met normale ademhaling. Maar dit is een veel voorkomende aandoening na een operatie.

Er kunnen echter complicaties optreden als gevolg van de operatie zelf:

  1. Keelontsteking veroorzaakt door mucosale schade met intubatie-apparatuur.
  2. Als tijdens de operatie de terugkerende zenuw wordt beschadigd, zijn de stembanden beschadigd. De stem wordt stil en hees.
  3. Gipokaltsimiya. Deze aandoening treedt op als reactie op de verwijdering van de schildklier - het calciumniveau in het bloed daalt sterk.
  4. Er kan een constante hoofdpijn zijn.
  5. Na de operatie kunnen de resterende lymfeklieren toenemen.
  6. Als de tumor werd veroorzaakt door een ernstige vorm van kanker, blijven neoplasma's zich vormen na een operatie aan de keel.

Behandeling na operatie

loading...

Leven na verwijdering van de schildklier begint met medische therapie. Allereerst begint een persoon levothyroxine in te nemen. Dit medicijn remt de synthese van schildklierstimulerend hormoon om de ontwikkeling van hypothyreoïdie te voorkomen.

De afwezigheid van de schildklier betekent geen herstel, vooral als er een oncologische aandoening was. In dit geval gaat de behandeling met radioactief jodium na de operatie door. Het helpt het lichaam, verwijdert de resten van de zieke schildklier, zijn individuele cellen sterven gewoon. Als een dergelijke behandeling niet helpt, wordt een tweede behandeld en als het derde ook nodig is.

Gedurende het hele leven, als een schildklier wordt verwijderd, wordt een persoon gedwongen om synthetische hormonen te nemen om het gewenste niveau van thyroxine in het lichaam te handhaven. Als u het voorgeschreven schema volgt voor het nemen van de benodigde medicijnen, blijft de gemiddelde levensverwachting na het verwijderen van de schildklier normaal.

Hoe is de verwijdering van de schildklier tijdens de zwangerschap

loading...

Het leven na verwijdering van de schildklier bij vrouwen met de juiste therapie verandert niet. Ze kan ook, net als alle andere vrouwen, zwanger worden en een gezonde baby baren. Het is waar dat ze, met de volledige zwangerschapsduur, de aanbevelingen en voorschriften van artsen zeer zorgvuldig zal volgen. Het is ook nodig om hormonen en jodium in te nemen. Al deze maatregelen stellen de foetus in staat zich op de juiste manier te ontwikkelen, en nog belangrijker, om zijn eigen schildklier te laten groeien. Het zal immers zijn verdere groei en ontwikkeling reguleren. Aldus maakt het verwijderen van de schildklier bij vrouwen het niet onvruchtbaar en sluit het de mogelijkheid om moeder te worden niet uit.

Leefstijlen met de schildklier verwijderd

loading...

Mensen die een operatie moeten ondergaan. Heel weinig idee hoe te leven zonder een schildklier. Sommigen zijn bang van deze gedachten, anderen worden gedwongen zich in diepe depressies te storten. In feite is niet alles zo eng als het lijkt. Nadat de schildklier is verwijderd, verschijnen er enkele verplichte daden en regels in iemands leven, dat is alles:

  1. Tijdig gebruik van hormonen en andere voorgeschreven medicijnen. In de regel moeten de tabletten 's ochtends vroeg na het ontwaken worden ingenomen, en overdag kunt u niet worden afgeleid.
  2. Het is heel belangrijk om, nadat je een deel van de schildklier of het hele orgaan tegelijk hebt verwijderd, regelmatig te testen op hormoonspiegels in het bloed. Dit kan 1 keer in 2 maanden of zelfs één keer per jaar worden gedaan, afhankelijk van de indicatoren en de toestand van de patiënt als geheel. Dat wil zeggen, in dit geval is de regelmatigheid van de controle puur individueel.
  3. Goede voeding. Over het algemeen verschilt de voeding na het verwijderen van de schildklier niet erg van de gebruikelijke gezonde voeding. Met andere woorden, je kunt bijna alles eten, met uitzondering van vet, gebakken vlees, gekruid met pittige specerijen. Het is zeer schadelijk om alcohol te drinken en sigaretten te roken. Maar dit is in principe schadelijk en niet alleen in het geval van het verwijderen van de schildklier. Je kunt geen misbruik maken van zoete gebakjes en koolzuurhoudende dranken. En in geen geval kun je jezelf niet houden aan een hongerdieet, omdat het lichaam alle voedingsstoffen nodig heeft, inclusief vlees. Er wordt aangenomen dat als je geen vlees eet, je langer zult leven, deze bewering is niet waar. Vegetariërs beroven hun lichaam vrijwillig van dierlijke eiwitten, wat leidt tot uitputting van het lichaam. En als een gezond persoon meerdere jaren bestand is tegen vegetarisme, dan kan degene die de schildklier heeft verwijderd snel sterven aan dergelijke voeding.
  4. Sports. Velen vragen zich af of het mogelijk is om je favoriete sport te beoefenen na het verwijderen van de schildklier. Het antwoord is absoluut. Maar alleen als de sport geen sterke fysieke inspanning van gewichtheffen impliceert, dat wil zeggen, worstelen, barbell en powerlifting. Alle andere sporten zijn heel acceptabel, vooral als ze zich niet bezighouden met het behalen van Olympische records, maar gewoon voor de lol. Zwemmen, pilates, boogschieten, tafeltennis, volleybal en dergelijke hebben zich hier uitstekend bewezen. Het enige dat moet worden gedaan tijdens het sporten, is het vaker controleren van hormoonspiegels.

Handicap met een afgelegen schildklier

loading...

Als een persoon geen schildklier heeft, maakt dit hem niet uitgeschakeld. Volgens de wetten wordt invaliditeit toegewezen als het moeilijk is voor een persoon om te bewegen en te werken, als hij een ledemaat heeft en voor een volledig leven heeft hij technische apparaten nodig - krukken, een wandelstok, een rolstoel, een prothese, enzovoort. Met andere woorden, een persoon kan alleen een handicap krijgen als de schildklier wordt verwijderd als dit tot ernstig letsel of blijvende schade heeft geleid. Dat wil zeggen, de operatie vond plaats met complicaties.

Voorspelling na verwijdering van de schildklier

loading...

Hoeveel mensen leven er na het verwijderen van de schildklier? Als u zich aan alle afspraken van artsen houdt, dan wordt zoveel als het geslacht is geschreven. Dat wil zeggen, het verwijderen van de schildklier heeft geen invloed op het aantal jaren dat iemand nog te leven heeft. Als de patiënt, na het verwijderen van de schildklier, het behandelingsregime heeft geschonden of verslaafd is aan alcohol en ongezond voedsel, kan hij sterven, zoals elke gewone persoon in deze situatie. Dat wil zeggen, het is de manier van leven die de levensverwachting beïnvloedt in dit geval, en niet de aanwezigheid of afwezigheid van de schildklier.

Als ik voor mezelf de vraag beantwoord of het mogelijk is om zonder een schildklier te leven, kan je een eenvoudige conclusie trekken - dat kan. En het aantal jaren na de operatie hangt niet af van de aanwezigheid van de schildklier. Net als in de situatie met een gewoon persoon, met een schildklier, om de duur en kwaliteit van leven te verhogen, volstaat het om een ​​gezonde levensstijl te leiden en deel te nemen aan ziektepreventie. Leef nog lang en gelukkig!

Hoe te leven zonder een schildklier en hoe veel leven zonder het?

loading...

Is er een normaal leven zonder een schildklier? Recensies over dit onderwerp bestaan ​​waarschijnlijk op elk forum of elke site die zich bezighoudt met problemen met de schildklier. De antwoorden zijn dubbelzinnig, maar hebben nog steeds de overhand met positieve schattingen van de postoperatieve toestand en dankbaarheid aan de chirurgen en endocrinologen die adviseerden om hun toevlucht te nemen tot volledige resectie. Hoewel een patiënt die deze procedure heeft ondergaan natuurlijk een aantal problemen heeft, zowel direct na de operatie als op latere leeftijd. Dus hoe te leven zonder een schildklier?

Schildklierchirurgie

loading...

Deze kardinale behandeling, zoals resectie, wordt gebruikt voor bepaalde aandoeningen van de schildklier.

Deze omvatten:

  • diffuse of nodulaire vorm van struma, waardoor een staat van thyreotoxicose;
  • substandard formaties in schildklierweefsel;
  • knopen van bijzonder grote omvang, die fysieke druk uitoefenen op nabijgelegen orgels.

Het type ziekte en de oorzaken die het veroorzaakten hebben direct invloed op de hoeveelheid chirurgie, dat wil zeggen, precies welk percentage schildklierweefsel zal worden verwijderd. Bijvoorbeeld, met de ontwikkeling van een kwaadaardig neoplasma in het lichaam van de schildklier, wordt niet alleen het gehele endocriene orgaan verwijderd, ook lymfeklieren van de nek worden onderworpen aan resectie. In het geval van diffuse giftige struma is het verwijderde volume weefsel compleet anders: na resectie blijft een klein deel van de schildklier over, ongeveer 2 gram. Dit type verwijdering wordt subtotaal genoemd.

Een volledige resectie van de schildklier betekent niet het einde van het leven, alles in grijstinten bevuilen en de meeste mogelijkheden ontnemen. Mensen die zo'n operatie hebben ondergaan, kunnen volledig leven zonder zich te ontdoen van de geneugten van sport, recreatie, prestaties, ontdekkingen en moederschap of vaderschap.

Vanzelfsprekend op voorwaarde dat de operatie kwalitatief werd uitgevoerd. Over kwaliteit gesproken, het betekent een ervaren chirurg en alle benodigde hulpmiddelen. Daarom moet u heel voorzichtig een kliniek kiezen voor dit soort behandeling.

Postoperatieve periode

loading...

Veel mensen die hebben besloten over een operatieve behandeling of die een oplossing zoeken, zijn geïnteresseerd in de problematiek van postoperatieve maatregelen. Hoe lang is bedrust bijvoorbeeld na volledige resectie van de schildklier. Deze tijd zal afhangen van de kwaliteit van de operatie en de aan- of afwezigheid van postoperatieve complicaties. Gemiddeld duurt deze periode ongeveer 3 dagen. Daarna zijn er geen speciale vereisten voor de patiënt, uiteraard niet inbegrepen in de voorschriften en aanbevelingen van de arts met betrekking tot dieet en dergelijke. De patiënt kan vrij bewegen, er is binnen het ontwikkelde rantsoen. Gedurende enige tijd kan zwelling optreden in het gebied van de hechting, hetgeen wordt veroorzaakt door de bijzonderheden van chirurgische behandeling.

Zodat de naad geen esthetisch onaantrekkelijke look creëert, wordt hij niet dichtgenaaid, maar "geseald". Deze procedure bestaat uit het aanbrengen van een snede op de site om deze te fixeren met een speciale lijm. Het voert verschillende functies uit, waaronder het bevorderen van de snelle genezing van een litteken en de vermindering van het litteken zelf. Als een resultaat blijft een nauwelijks waarneembare witte lijn in de plaats van de incisie. Om de lijm, of beter gezegd de "cosmetische eigenschappen", te helpen, is het raadzaam om gespecialiseerde siliconenpleisters te gebruiken.

In gevallen waarbij het nodig was om de bijschildklieren te verwijderen, werden naast preparaten op basis van thyroxine geneesmiddelen met calcium en calciferolen voorgeschreven. De dosering van geneesmiddelen wordt geleidelijk geselecteerd met de verplichte deelname van de endocrinoloog. Zoals uit het bovenstaande blijkt, zijn er geen speciale revalidatieprocedures nodig na resectie van de schildklier.

beoordelingen

loading...

Om te zien wat mensen voelen na een procedure als resectie van de schildklier, hoeft u alleen maar naar een van de vele forums te kijken die zijn gewijd aan aandoeningen van de schildklier. Er zijn veel beoordelingen en voor het grootste deel zijn ze positief en levensbevestigend.

Hier zijn enkele van hen:

  1. Gornovich Tatiana, 38 jaar oud. Begin 2016 werd ik naar een operatie gestuurd om de schildklier volledig te verwijderen. Diagnose: diffuse giftige struma. Niet om te zeggen dat de operatie gemakkelijk was, het werd beïnvloed door de kenmerken van mijn eigen organisme. De eerste laboratoriumtests na de operatie toonden aan dat het calciumgehalte binnen het normale bereik lag (dat wil zeggen, de bijschildklier was niet beschadigd). Het litteken is dun en ik voel me veel beter.
  2. Fomin Alexander, 45 jaar oud. Na de resectie zijn er iets meer dan 3 maanden verstreken en de naad is praktisch niet zichtbaar. De operatie werd in de stad Samara uitgevoerd. De gezondheidstoestand is uitstekend, die zich alleen maar kan verheugen.
  3. Abbasova Lyudmila, 31 jaar oud. Volgens de testresultaten kwam ik erachter dat ik een folliculair neoplasma had. Er was maar één uitweg - een operatie. De operatie verliep soepel. De dag erna vloog ze naar huis. De incisieplaats is niet genaaid, maar eenvoudigweg behandeld met een soort lijm. 12 dagen zijn verstreken en de lijm is al verdwenen, de naad is klein en dun. Al mijn favoriete yoga aan het doen. En over het algemeen voel ik me in opkomst, vooral in vergelijking met de pre-operatieve periode.

Hoe te leven zonder schildklier: hormoonvervangingstherapie

loading...

Ongeacht de symptomen van de ziekte die hebben geleid tot de noodzaak van resectie van het schildklierweefsel, begint de ontwikkeling van hypothyreoïdie noodzakelijkerwijs daarna. Omdat schildklierhormonen helemaal niet worden geproduceerd (volledige verwijdering van de schildklier), of in onvoldoende hoeveelheden (verwijdering van één van de lobben of een deel ervan). Dergelijke hypothyreoïdie wordt natuurlijk niet beschouwd als een postoperatieve complicatie. Om het te bestrijden, en benoemde hormoonvervangingstherapie. Afhankelijk van het verwijderde volume weefsel, wordt de dosering van het in dit geval gebruikte preparaat berekend.

Vaak worden mensen bang als ze het woord 'hormonen' horen als ze een behandeling voorschrijven en weigeren ze medicijnen op basis van hen te nemen. De bron van een dergelijke fobie wordt gelezen op verschillende bronnen op internet of gehoord van vrienden negatieve recensies, om zo te zeggen, met "details". Het maakt niet uit dat de discussie hier meestal niet gaat over schildklierhormonen, maar over actieve stoffen die door de bijnieren worden geproduceerd. Deze stoffen worden glucocorticoïden genoemd en ze kunnen echt ernstige schade veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden ingenomen. Dit alles heeft geen betrekking op schildklierhormonen geproduceerd door de schildklier. Maar het zaad van twijfel is gezaaid en verdachte mensen, die het woord "hormonen" hebben gehoord, weigeren onmiddellijk de behandeling en tekenen volledig verkeerde parallellen. Wees niet bang voor substitutietherapie, want het is alleen de taak om de hormonale niveaus te herstellen. En de geneesmiddelen die in deze behandeling worden gebruikt, zijn gemaakt op basis van een synthetische analoog van het schildklierhormoon, die het dichtst bij zijn natuurlijke tegenhanger is.

Leven na verwijdering van de schildklier: sommige functies

loading...

Een van de meest gestelde vragen in de postoperatieve staat is de vraag: "Moet ik een dieet volgen na het verwijderen van de schildklier en wat kan ik eten?" en er zijn ook geen negatieve effecten op.

Ze brengen ook vaak het onderwerp zwangerschap aan de orde terwijl de schildklier wordt verwijderd: het is bijna onmogelijk om zwanger te raken in een dergelijk geval, en als het zou lukken, dan is het onmogelijk om een ​​gezond kind te verdragen. Dit is een fundamenteel verkeerde mening.

Als u enkele opmerkingen leest, zou men kunnen denken dat een persoon na volledige resectie van de schildklier praktisch uitgeschakeld wordt, wat niet alleen in de sport gecontra-indiceerd is, maar zelfs in gewone gymnastiek, dat hij zelfs niet kan rennen. Het verwijderen van de schildklier heeft geen invloed op het vermogen om deel te nemen aan verschillende sportdisciplines. Het kan nodig zijn sporten uit te sluiten zoals powerlifting en dergelijke, maar in andere gevallen is het nuttig dat het lichaam en een persoon met een schildklier niet worden verwijderd. En de keuze van de discipline is alleen afhankelijk van de patiënt.

Vaak gestelde vragen over de onderwerpen roken en alcoholgebruik. Het hangt allemaal af van de keuze van de patiënt, omdat er geen contra-indicaties zijn voor roken en alcohol na het verwijderen van de schildklier.

Het verwijderen van de schildklier is een ernstige procedure, die alleen wordt uitgevoerd met de ineffectiviteit van andere soorten behandelingen. De effecten ervan zijn levenslange hormonale substitutietherapie en mogelijk cosmetische procedures voor het litteken. Resectie verandert op geen enkele manier een persoon in een persoon met een handicap. Met een goed geselecteerde behandeling met hormonale geneesmiddelen kan het leven zonder een schildklier absoluut compleet zijn, praktisch niet anders dan het leven van andere mensen. Verheug u ook, ontdek nieuwe sensaties en verover de top voorbij de top.

Verwijdering van de schildklier: beoordelingen, aanbevelingen, voeding en sport

loading...

De schildklier speelt een grote rol in het functioneren van het hele organisme. Maar tegelijkertijd voor ziekten is het in de eerste plaats. Beoordelingen over het verwijderen van de schildklier zijn verschillend, maar meestal klagen patiënten niet over het leven zonder een orgaan.

De endocriene klier produceert de noodzakelijke hormonen, accumuleert jodium in het lichaam. Daarom is het na de resectie van groot belang om de nodige hormonale preparaten te nemen en een gezonde levensstijl te handhaven. Te oordelen naar de beoordelingen over het verwijderen van de schildklier, vindt de conceptie van het kind en de geboorte zelf zonder complicaties plaats

Wat is de schildklier?

loading...

Schildklierfunctie

De schildklier is een noodzakelijk orgaan in het menselijk lichaam, gelegen aan de voorkant van de nek en gewikkeld rond de luchtpijp. De belangrijkste taak van de schildklier is het vermogen om jodium vast te houden en hormonen te produceren die het metabolisme reguleren.

In de cellen van de schildklier wordt inkomend jodium gecombineerd met het aminozuur, resulterend in trijodothyronine en thyroxine. Daarna komen hormonen in het bloed en nemen deel aan biochemische processen, celgroei, transformeren zuurstofmoleculen en voedingsstoffen in energie.

Indicaties voor een operatie. effecten

Elke derde persoon op de planeet is vatbaar voor schildklieraandoeningen, maar niet iedereen laat de verwijdering zien. Chirurgie kan om de volgende redenen worden uitgevoerd:

  1. Kwaadaardige of goedaardige neoplasmata van een orgaan.

Tot op heden zijn er verschillende soorten tumoren, die van elkaar verschillen in de groeisnelheid en het vermogen om metastasen te vormen. Als de kanker is uitgezaaid naar de lymfeklieren, worden ze ook verwijderd.

  1. De struma is groot geworden en drukt op de halsorgels.

Heel vaak kan de patiënt in de nek een lichte zwelling zien, wat ongemak veroorzaakt.

  1. De vergrote klier is verdwenen en bevindt zich achter het onderste deel van de halsaderfossa.

Meestal wordt het defect gediagnosticeerd bij oudere mensen, gedurende het leven waarvan de lymfeklieren geleidelijk groeiden en vielen, waardoor de luchtpijp en de slokdarm werden verpletterd.

  1. De ontwikkeling van schildklierhormonen in grote hoeveelheden.

Met overmatige productie van schildklierhormonen, afhankelijk van de kenmerken van het lichaam, kan medicamenteuze therapie ineffectief zijn. Onvoldoende ontvangst van radioactief jodium kan leiden tot de verspreiding van de schildklier tot enorme omvang.

  1. Verschillende schildklierblessures.
  1. Giftige diffuse struma.
  1. Individuele intolerantie voor medicijnen tijdens de behandeling of hun ineffectiviteit.

De cyste in een schildklier is niet de indicatie tot verwijdering. Het knoopprobleem wordt ook op een geheel andere manier opgelost: ethylalcohol wordt erin geïnjecteerd met behulp van een injectiespuit, die de resorptie van de knopen bevordert.

In sommige gevallen kan het verwijderen van een volledig orgaan of een deel ervan leiden tot complicaties of enkele veranderingen in het lichaam:

  • schending van stem;
  • abnormaal lage niveaus van serumcalcium;
  • een blauwe of rode vlek op de operatieplaats;
  • bloeden;
  • pus vorming;
  • verlaag de niveaus van schildklierhormoon.

Als de operatie wordt uitgevoerd door hooggekwalificeerde specialisten, worden meestal de gevolgen voor de gezondheid van de patiënt niet in acht genomen.

Leven na resectie

Na het uitvoeren van de noodzakelijke operatieve manipulaties wordt de patiënt vrijwel onmiddellijk overgebracht naar de algemene afdeling. Het wordt niet aanbevolen om de eerste dag op te staan. Als tijdens de operatie een drainage is geïnstalleerd, wordt deze de volgende dag verwijderd.

Vóór ontslag moet de behandelende arts de patiënt uitleggen over verdere observatie en levensstijl. Mensen die hebben ingestemd met resectie van de schildklier zijn praktisch niet te onderscheiden van gezonde. Ze werken ook, sporten, reizen, worden ouders.

Het is erg belangrijk om in de eerste postoperatieve tijd een dieet te volgen, dat rafelig vlees en visproducten, vloeibare granen, moet bevatten. Geleidelijk aan wordt de patiënt elke dag aangeraden aardappelpuree, dunne soep, ei-omelet aan het dieet toe te voegen.

Tijdens de eerste postoperatieve maand moet de patiënt stressvolle situaties vermijden, te veel eten, alcohol en nicotine drinken. Het positieve effect van frequente wandelingen in de frisse lucht, lessen in het zwembad, gezonde slaap en vitamines nemen.

Vervangende therapie

De manier van leven na resectie van de schildklier verschilt niet van de levens van anderen, maar hiervoor moet u vervangende therapieën nemen, wat de dagelijkse inname van geneesmiddelen op basis van thyroxine is.

Voordat de endocrinoloog een belangrijke taak zou moeten zijn - de selectie van de juiste dosering van het hormoon, afhankelijk van het schildklier stimulerend hormoon in het bloed. Een voldoende gekozen dosis draagt ​​bij aan het vinden van de TSH in het lichaam binnen het normale bereik.

Als het niveau van het hormoon binnen twee maanden stabiel wordt, wordt de dosis als correct gekozen beschouwd. Dan wordt TSH slechts eenmaal per jaar bepaald.

Velen vragen zich af waarom het zo belangrijk is om medicatie zonder fouten te nemen. Het is heel eenvoudig! Als de pillen niet dagelijks worden ingenomen, is het onder controle onmogelijk om het exacte niveau van het hormoon te bepalen en de dosering aan te passen.

Het is noodzakelijk om de gebruiksaanwijzing strikt te volgen, anders lost de tablet in de maag niet volledig op. En dit zal op zijn beurt de testresultaten beïnvloeden.

Gevolgen van resectie bij vrouwen

Het grootste deel van de eerlijke sekservaring dat na resectie van de schildklier hun gewicht begint te stijgen. Meestal worden vrouwen geconfronteerd met een soortgelijk probleem, maar dit wordt niet geassocieerd met chirurgische interventie.

Met de ontwikkeling van hypothyreoïdie neemt de eetlust van een vrouw toe, maar tegelijkertijd verliest ze gewicht. Tegelijkertijd begint de schildklier te groeien. Na het verwijderen beginnen de metabolische processen in het lichaam te vertragen, en de eetlust blijft hetzelfde, omdat het lichaam gewend is om voedsel in grote doses te krijgen. Hierdoor is er een toename in gewicht.

rehabilitatie

Na de resectie wordt de patiënt hormonale preparaten, vitamines, vervangingstherapie voorgeschreven. Om de emotionele toestand te herstellen, is het aan te raden om zich tot psychologen te wenden om postoperatieve depressie te voorkomen.

De meest voorkomende oorzaken van operaties zijn tumoren van de klier. Daarom is fysiotherapie voor herstel noodzakelijk. Procedures helpen herhaling van de ziekte voorkomen en betrekken gezond weefsel bij het proces. Bij hypothyreoïdie hebben terpentijnbaden een positief effect op het herstel.

Meestal na de operatie is revalidatie niet nodig. Het is voldoende om strikt te voldoen aan alle aanbevelingen van de behandelende arts en periodiek een routineonderzoek te ondergaan.

Handicap na verwijdering van de schildklier

Een persoon kan alleen als gehandicapt worden geregistreerd als hij is gediagnosticeerd met een kwaadaardige endocriene kliertumor. Na de operatie kan de patiënt volledig werken en leven, dus de handicap is hem niet toegestaan. De uitzondering is de ernstige gevolgen die hebben geleid tot het verlies van de motorische functie, wat zeer zelden gebeurt.

Indicaties voor invaliditeit na een operatie kunnen zijn:

  1. ernstige kortademigheid;
  2. het verschijnen van overgewicht;
  3. diabetes mellitus;
  4. bloedarmoede, vermoeidheid;
  5. schending van hartritmes;
  6. verhoogd cholesterol.

Bij afwezigheid van complicaties wordt de patiënt eenvoudigweg voor een lange tijd ontslagen.

Levensverwachting na een operatie

De patiënt, na resectie van de schildklier, moet zijn hele leven strikte richtlijnen volgen. Vermijd bijvoorbeeld onderkoeling, zonnebaden. Het wordt aanbevolen om voldoende te slapen en niet nerveus te zijn.

Als de patiënt voor zichzelf zorgt, de symptomen volgt, het advies van specialisten opvolgt, zal hij zonder complicaties een lang leven leiden.

Vereist medicinaal minimum

De postoperatieve periode vereist het nemen van de nodige medicijnen:

  1. Ibuprofen wordt voorgeschreven om pijn te verminderen. Voor ernstige pijn wordt morfine voorgeschreven op recept.
  2. Levothyroxine natrium wordt voorgeschreven voor hypothyreoïdie.

Aanvullende hormoonsuppletie is alleen nodig in het geval van resectie van beide lobben.

Dieet na resectie van de schildklier

Dieet na resectie van de schildklier

Strenge beperkingen op de naleving van het dieet daar. De uitzonderingen zijn de leeftijd, de gezondheidstoestand van de patiënt en complicaties na de operatie. Het wordt aanbevolen om vet, zout, gerookt voedsel en koolzuurhoudende dranken te weigeren. Bijzondere aandacht wordt besteed aan sojaproducten - zij vertragen het werk van hormonale geneesmiddelen.
Na resectie van de schildklier wordt aanbevolen dat de patiënt meelproducten en dierlijke vetten vervangt door groenten en fruit. Het is noodzakelijk bonenculturen, sterke koffie, alcoholische en koolzuurhoudende dranken te weigeren.

Het dieet moet vis, oesters, calamari, mosselen, zeekool, eieren, mager vlees en groen, olijfolie of lijnzaadolie bevatten. Geef geen verschillende granen op (boekweit, havermout, gierst): ze zijn caloriearm, rijk aan vitamines, eiwitten en micro-elementen. Thee en koffie kunnen worden vervangen door compotes, verse sappen, kruidenthee.

Andere medicijnen

Sommige geneesmiddelen verminderen de absorptie van thyroxine hormonen. Om deze reden moet de behandelende arts op de hoogte zijn van het gebruik van andere geneesmiddelen.

Vergeet niet dat je in ongeveer vier uur medicijnen van verschillende groepen moet drinken. Hormonen worden aangeraden om een ​​half uur voor de maaltijd op een lege maag in te nemen.

Zwangerschap en bevalling na de operatie

Resectie van de schildklier is geen contra-indicatie voor het concipiëren en dragen van een kind. De enige voorwaarde is om de gynaecoloog vanaf de allereerste maanden op de hoogte te stellen, omdat zwangere vrouwen de dosering van hormonale preparaten moeten aanpassen.

Fysieke activiteit

Elke fysieke activiteit is niet gecontra-indiceerd als het niveau van hormonen in het lichaam normaal is. Maar het is noodzakelijk om sporten uit te sluiten waarin de belasting van het hart aanzienlijk toeneemt.

beoordelingen

Tatiana
Een paar jaar geleden liet mijn vader zijn schildklier verwijderen. Elke dag voor het ontbijt neemt hij een pil en voelt hij zich de hele dag geweldig.

Nicholas
Om medische redenen heeft de behandelende arts een operatie voorgeschreven om de schildklier te verwijderen. Ik herstelde snel, deed nu aan sport en leidde een normaal leven. Het belangrijkste om te onthouden om hormonen te nemen en tests te ondergaan.

Peter
Medisch gezien had ik een paar jaar geleden een resectie van de schildklier. Direct na de operatie kreeg ik een hormoonsuppletietherapie. Nu voel ik me geweldig, en mijn levensstijl is niet anders dan de rest.

Svetlana
Toen ik zwanger raakte, corrigeerde de endocrinoloog mijn dosis thyroxine. Alle negen maanden voelde ik me goed, bevallen was zonder complicaties.

Implicaties van schildklieroperaties. Preventie van effecten:

Heeft u een fout opgemerkt? Selecteer het en druk op Ctrl + Enter om ons te vertellen.

Forum voor moeders van Brest

Navigatiemenu

Aangepaste koppelingen

advertentie

Gebruikersinformatie

U bent hier »Forum voor mama's van Brest» Gezondheid mama »Leven zonder schildklier

Leven zonder schildklier

Posts 1 Pagina 30 van 39

Share108-12-2012 13:30:31

  • Geplaatst door: rina
  • Regelmatig handelsmerk
  • Locatie: Brest, Centre
  • Geregistreerd: 27-10-2009
  • Berichten: 15131
  • Respect: +2754
  • Positief: +523
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Kinderen: Glebushka en Markush - 2004 en 2007
  • Echte naam: Katya
  • Onderscheidingen: konkurs1
  • :
  • Laatste bezoek:
    05-30-2018 10:53:20 AM

Bij sommigen heb ik hier al over gesproken. Maar ik ben geïnteresseerd in echte verhalen van mensen: de operatie zelf, hormoontherapie + toevoegen. medicatie (lees dat de verwijdering van de klier van invloed is op het calciumgehalte). Mag ik een baby? Of is het beter om te bevallen en pas dan te knippen? Over het algemeen is elke ervaring interessant. Niet van internet, maar in onze realiteit.

Share208-12-2012 14:33:58

  • Geplaatst door: ksanka_ha
  • bezoeker
  • Locatie: vlak
  • Ingeschreven: 14-09-2010
  • Berichten: 1158
  • Respect: +216
  • Positief: +106
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Leeftijd: 35 [1983-02-07]
  • Kinderen: Angel 16.02.2007 en Ksenechka 03/18/2012
  • Echte naam: Oksana
  • :
  • Laatste bezoek:
    08-06-2018 12:07:38

Mijn moeder heeft haar schildklier al 10 jaar verwijderd, er zijn geen speciale veranderingen in haar leven geweest (ze zegt dat er helemaal niets is veranderd), ze neemt elke dag L-thyroxine en neemt calcium op een profylactische manier. Als ze L-thyroxine niet drinkt, voelt ze de volgende dag zwakte en als ze lange tijd geen calcium drinkt, begint ze haar armen te verliezen. Over het kind kan ik niets zeggen en sindsdien verwijderde haar al oud.

Share308-12-2012 14:46:02

  • Geplaatst door: rina
  • Regelmatig handelsmerk
  • Locatie: Brest, Centre
  • Geregistreerd: 27-10-2009
  • Berichten: 15131
  • Respect: +2754
  • Positief: +523
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Kinderen: Glebushka en Markush - 2004 en 2007
  • Echte naam: Katya
  • Onderscheidingen: konkurs1
  • :
  • Laatste bezoek:
    05-30-2018 10:53:20 AM

ksanka_ha
Bedankt! Drinkt calcium in kuren of constant?
Met betrekking tot het kind denk ik dat het natuurlijk beter is om inheemse organen te baren die nog steeds werken. Maar ik wilde een paar jaar wachten, maar hier is niet duidelijk hoe het zal keren.

Share408-12-2012 14:54:12

  • Geplaatst door: ksanka_ha
  • bezoeker
  • Locatie: vlak
  • Ingeschreven: 14-09-2010
  • Berichten: 1158
  • Respect: +216
  • Positief: +106
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Leeftijd: 35 [1983-02-07]
  • Kinderen: Angel 16.02.2007 en Ksenechka 03/18/2012
  • Echte naam: Oksana
  • :
  • Laatste bezoek:
    08-06-2018 12:07:38

En calciumdrankencursussen of constant

Calcium drankjes cursussen (meer als een leeftijd nodig), omdat haar bijschildklieren worden niet beïnvloed (verantwoordelijk voor het reguleren van het calciumniveau in het lichaam). En wat betreft het kind, ik ben het met je eens, het is beter nu alles op zijn plaats is.

Share508-12-2012 16:21:33

  • Geplaatst door: kristval
  • bezoeker
  • Ingeschreven: 08-09-2011
  • Berichten: 1129
  • Respect: +654
  • Positief: +344
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Leeftijd: 33 [1985-05-10]
  • Laatste bezoek:
    27-05-2018 23:41:15

Ik heb geen schildklier van 18 jaar oud, 3 jaar geleden gaf ik de geboorte aan een kind, nam vaak testen tijdens de zwangerschap, regelde de dosering van L-thyroxine (ik drink eutirox), het calcium is laag, maar ik drink het niet altijd, hoewel ik het altijd moet nemen als ik het niet neem zonder twijfel. Ik probeer thyroxine niet te missen, ik herinner me dat ik het zo vele jaren in de ochtend heb genomen. En vanwege het feit dat ik niets kan zeggen over het hebben van een schildklierpatiënt, is het enige dat ik weet het verhaal wanneer artsen met een dergelijk probleem in latere perioden een abortus vereisten. Ik mocht borstvoeding geven, omdat de dosering van thyroxine en calcium het toeliet, mijn vriendin was niet toegestaan, ze dronk meer calcium per dag en thyroxine ook. Als er iets interessants is, vraag het dan

Share608-12-2012 16:34:09

  • Geplaatst door: Julia K.
  • Het staat in het bord
  • Geregistreerd: 21-10-2011
  • Berichten: 313
  • Respect: +324
  • Positief: +105
  • Geslacht: vrouwelijk
  • :
  • Laatste bezoek:
    15-05-2018 11:47:03

het nichtje verwijderde de schildklier in 16 jaar tijd. op 23 is ze bevallen van twee prachtige tweeling-meisjes)

Share708-12-2012 17:45:34

  • Auteur: Little Raccoon
  • Forumofil
  • Geregistreerd: 11-11-2009
  • Berichten: 5389
  • Respect: +1659
  • Positief: +872
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Kinderen: kinderen
  • :
  • Laatste bezoek:
    08-06-2018 17:44:31

onze vriend heeft zijn schildklier ongeveer 5 jaar geleden (volledig) verwijderd. Calcium en hormoon drinken dagelijks (iets 's ochtends, iets in de middag). Zij heeft sindsdien echter geen kinderen gekregen op het moment van de operatie had ze er al 3

Share808-12-2012 20:48:39

  • Geplaatst door: rina
  • Regelmatig handelsmerk
  • Locatie: Brest, Centre
  • Geregistreerd: 27-10-2009
  • Berichten: 15131
  • Respect: +2754
  • Positief: +523
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Kinderen: Glebushka en Markush - 2004 en 2007
  • Echte naam: Katya
  • Onderscheidingen: konkurs1
  • :
  • Laatste bezoek:
    05-30-2018 10:53:20 AM

kristval
Bedankt! Bij het nemen van dergelijke beslissingen is de mening van anderen die het hebben ervaren erg belangrijk. En de eetlust? En waarom eutiroks.
In principe zei de endocrinoloog dat ik met een dergelijke struma kan bevallen. Het is nog steeds niet giftig.
En waarom heeft haar vriend meer dosering?

Bewerkt rina (12/08/2012 20:53:05 AM)

Share908-12-2012 21:31:36

  • Geplaatst door: kristval
  • bezoeker
  • Ingeschreven: 08-09-2011
  • Berichten: 1129
  • Respect: +654
  • Positief: +344
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Leeftijd: 33 [1985-05-10]
  • Laatste bezoek:
    27-05-2018 23:41:15

kristval
Bedankt! Bij het nemen van dergelijke beslissingen is de mening van anderen die het hebben ervaren erg belangrijk. En de eetlust? En waarom eutiroks.
In principe zei de endocrinoloog dat ik met een dergelijke struma kan bevallen. Het is nog steeds niet giftig.
En waarom heeft haar vriend meer dosering?

Bewerkt rina (vandaag 20: 53: 05)

we nemen meestal dezelfde hoeveelheid eutirox, en tijdens de zwangerschap, zoals met 20 weken, weet ik het niet meer precies, volgens de testresultaten verhoogden ze de dosering en was het calciumgehalte lager, dus dronk ze veel calcium, en we absorberen gewoon geen calcium, we moeten een extra medicijn nemen, voordat het AT-10 was, en nu Rokotrol, maar onze paroshythitis is van mijn vriend verwijderd. Ik heb hem tijdens bersti op de vereiste norm gebracht en een hele tijd lang heb ik hem volledig geannuleerd, omdat veel calcium in het bloed ook slecht is tijdens de zwangerschap. Ik ben lang geleden overgestapt op eutirox, het is handiger voor mij omdat de dosering 150 is, omdat ik 1 tablet nodig heb en in L-thyroxine, ik ofwel 2 tabletten (100 en 50) moest drinken of de tablet in tweeën moest breken. Over het algemeen waren de artsen 3 jaar geleden op de een of andere manier niet erg klaar voor de bevalling, met mijn diagnose (maar aan het einde van de zwangerschap vanwege het bekken deed de politie), dwongen ze me in Minsk om een ​​certificaat te nemen dat ik kon baren, ze zeiden dat anesthesie zonder haar zal niet doen. ze overlegden een paar keer, keken elkaar aan en maakten vervolgens een beslissing 6 "Je bent een goede kerel, je gaat naar Minsk en verzamelt daar conclusies, je kunt je baren" en ze vertelden me na 25 weken))))))) Ik herinnerde me ook dat de Brest ook toegestaan ​​was om te eten, alleen na een krant uit Minsk dat het niet verboden was om te eten. Ik werd zelfs aangeboden door de artsen van Minsk om moeder en kind te baren, maar ik weigerde. Mijn eetlust is normaal, ik zie geen verschil in leven met de schildklier, als je de dosering van tabletten drinkt die je elke dag nodig hebt, vóór de diagnostiek eerder, moest je thyroxin een maand annuleren, dan realiseer je je hoe moeilijk het is, gewichtstoename, slaperigheid, vermoeidheid enzovoort. enz., en als alles wordt gecontroleerd, dan kun je leven))))) Nou, 18 jaar geleden was ik de hele nek opengesneden, en nu is de naad achter de ketting verborgen))))

Bewerkt door kristval (12 / 08-2012 21:35:26)

Allemaal samen

Leven zonder schildklier, wat nu?

Shania 09/24/2008, 19:46

Pearl 09/24/2008, 20:03

Goede avond! Vertel me, ik heb hypothyreoïdie gevonden in de milde beginfase en hormonen voorgeschreven - Eutirox gedurende 2 maanden om te drinken plus Jodomarin. Ik ben bang om hormonen te drinken, is het genoeg om 2 tabletten jodomarine te drinken om de schildklierfunctie te herstellen of zonder hormonen?
Bedankt.

Drink zoals voorgeschreven, dan aan de dokter en hij moet annuleren of corrigeren. Mijn man dronk drie maanden hetzelfde, daarna werden de hormonen geannuleerd, waardoor alleen Yodomarin overblijft

Viktorios 23/10/2009, 21:01 uur

SOLNYSHKO_2009 10.26.2009, 16:14


Naar mijn mening is het beter om al het mogelijke te doen zonder enige operatie, zelfs als het om hormonen te drinken is, in plaats van met bestraling of een operatie.

Aritmos 26/10/2009, 17:52 uur

U hoeft niet bang te zijn voor algemene anesthesie of een litteken rond uw nek - de vraag moet een beetje anders zijn - in dat geval zult u minder complicaties hebben - met strumectomie of met bestraling, zullen er terugvallen zijn als u de schildklier niet verwijdert?

luchik-111 01.02.2010, 16:34

luchik-111 01.02.2010, 16:42

Hallo, ik heb de schildklier 13, 01.10g verwijderd. de diagnose
phallicular-papillaire kanker van de rechter lob van de schildklier.
Nu neem ik terroxin 1,25, de dokter in het ziekenhuis vertelde me om naar 1,5 te gaan, kijk dan naar mijn welzijn.Ik schonk bloed voor biochemie: bilirubine-11,3; ALat 13 kan het verklaren? Ureum-4,43; xc-5,5; glucose 4,7; totaal eiwit-75. Ik voel dat ik begin aan te komen, nadat de operatie "worst" is bevroren, nu lijkt het erop dat er geen is, het interne gevoel is in omvang toegenomen mijn mening is een organisme - het wordt herschikt De oncoloog zei dat hij binnen drie maanden kwam inchecken, ik vraag me af wat voor soort behandeling er in de toekomst zal zijn (radioactief jodium). "Een dergelijke toestand, milde ephorie, hoeveel zieken na het verwijderen van de schildklier?

Wat nu komt, help met de tips.
Post is bewerktLuchik-111: 01.02.2010, 17:28:32

Galina.A 02.02.2010, 01:07

Aritmos 02.02.2010, 10:31

Ik heb een schildklier sinds mijn kindertijd, het is de laatste tijd enorm gegroeid, ik ben bang om naar het ziekenhuis te gaan, maar opeens zullen ze me opereren! Het is moeilijk voor me om te ademen, het verplettert, aan de rechterkant stijg ik meer dan aan de linkerkant! Misschien weet iemand wat het kan zijn.

Weet je, elk probleem is in een vroeg stadium gemakkelijker op te lossen, dus kom samen en ga naar de dokter. Wat het resultaat ook is - hoe eerder de behandeling wordt gestart, hoe beter het resultaat. Niemand zal de diagnose stellen.

Wat nu komt, help met de tips.


U moet altijd L-thyroxine innemen, dat wil zeggen voor het leven. De moeilijkste fase die u al bent gepasseerd, stem af op verdere behandeling, volg de aanbevelingen van uw arts en vertrouw in geen geval oplichters die u genezing beloven met onbekende mirakelpillen en onbegrijpelijke procedures..

luchik-111 02.02.2010, 18:37

luchik-111 02.02.2010, 18:44

Ik heb een schildklier sinds mijn kindertijd, het is de laatste tijd enorm gegroeid, ik ben bang om naar het ziekenhuis te gaan, maar opeens zullen ze me opereren! Het is moeilijk voor me om te ademen, het verplettert, aan de rechterkant stijg ik meer dan aan de linkerkant! Misschien weet iemand wat het kan zijn.

Persoonlijk ben ik van mening dat hoe eerder je naar de dokter gaat, hoe beter het is voor jou, dit is zonder een specialist.

luchik-111 02.02.2010, 19:11


Hallo, ik heb de schildklier 13, 01.10g verwijderd. de diagnose
phallicular-papillaire kanker van de rechter lob van de schildklier.
Nu neem ik terroxin 1,25, de dokter in het ziekenhuis vertelde me om naar 1,5 te gaan, kijk dan naar mijn welzijn.Ik schonk bloed voor biochemie: bilirubine-11,3; ALat 13 kan het verklaren? Ureum-4,43; xc-5,5; glucose 4,7; totaal eiwit-75. Ik voel dat ik begin aan te komen, nadat de operatie "worst" is bevroren, nu lijkt het erop dat er geen is, het interne gevoel is in omvang toegenomen mijn mening is een organisme - het wordt herschikt De oncoloog zei dat hij binnen drie maanden kwam inchecken, ik vraag me af wat voor soort behandeling er in de toekomst zal zijn (radioactief jodium). "Een dergelijke toestand, milde ephorie, hoeveel zieken na het verwijderen van de schildklier?

Wat nu komt, help advies.

Bedankt voor de status. Over het ziekenhuis is het duidelijk, niet meer dan een maand als er geen complicaties zijn, maar geven ze een groep of niet? (Ik ben nog steeds aan het werken, of ik deze vraag zou moeten stellen, je weet wat voor een "mooi" leven we hebben in esengovia.) Nu accepteer ik teroxine 1.25 met Noliprel-A (hartprobleem), ik voelde dat mijn lever pijn deed, misschien stop met Noliprel, niet doen? Ik werd vandaag uitgelegd met een radioactief jodium, hij was bij de dokter, hij vertelde me dat een dergelijke behandeling werd toegepast op degenen die metastase hadden "uitgezonden".In mijn geval is er geen noodzaak, de knoop was 7ml verwijderd, de kankercellen erin, goed en "chiknili" allemaal zodat er geen probleem was. Ik ken drie mensen die zo'n operatie hadden radio, vrouw alle man jonger dan ik ben het juiste aandeel, het lijkt me daar en aan de linkerkant zal "krijgen", de lading en al die dingen. Zoals ik het begrijp, is het noodzakelijk om ons bestaan ​​in de 'wortel' te heroverwegen, te leren 'te overleven' in deze wereld, een gematigde levensstijl te leiden, alleen is ons leven geen "suiker".

Aritmos 02/03/2010 16:42

Nu neem ik terroxin 1,25 met Noliprel-A (hartprobleem), ik voelde dat mijn lever een beetje pijn had, kan ik stoppen met Noliprel, niet om het te nemen?


Wacht om te beginnen op tests voor schildklierhormonen, soms op hyperthyreoïdie (en in uw geval kan dit optreden vanwege een hoge dosis L-thyroxine), aandoeningen kunnen hartpijn veroorzaken, enz.
Wat de lever betreft, je moet vet verwijderen, het zou geen kwaad om bloed te doneren voor cholesterol.

jonger dan ik ben het juiste aandeel, het lijkt me daar en aan de linkerkant zal "krijgen", de lading en al die dingen. Zoals ik het begrijp, is het noodzakelijk om ons bestaan ​​in de 'wortel' te heroverwegen, te leren 'te overleven' in deze wereld, een gematigde levensstijl te leiden, alleen is ons leven geen "suiker".

Het is niet nodig om te raden, soms wanneer de aangetaste lob wordt verwijderd, begint de tweede nomaal te werken en is slechts een kleine correctie van de hormoondosis vereist.
Wat betreft de herziening van de relatie, herziening, ga gewoon niet in depressie, enz. Er zijn landen waar mensen slechter leven, waar mensen graag in ieder geval een deel willen krijgen van wat je bezit.

U Mag Als Pro Hormonen